Για τη νίκη – πρόκριση στο Κύπελλο UEFA την Τρίτη στο «Αϊμπροξ» ο Παναθηναϊκός
To διαφαινόμενο ναυάγιο της ευρωπαϊκής του χρονιάς θέλει να αποτρέψει ο Παναθηναϊκός. Ο αγώνας με τη Ρέιντζερς για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League αποτελεί σταθμό για τους «πράσινους», που με νίκη συνεχίζουν στο Κύπελλο UEFA.
To διαφαινόμενο ναυάγιο της ευρωπαϊκής του χρονιάς θα επιδιώξει να αποτρέψει την Τρίτη στη Γλασκώβη ο Παναθηναϊκός. Ο αγώνας με τη Ρέιντζερς για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League αποτελεί σταθμό για τους «πράσινους», που με νίκη συνεχίζουν στο Κύπελλο UEFA.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι Σκωτσέζοι εξασφαλίζουν το πολυπόθητο «εισιτήριο». Εκτός αποστολής των «πρασίνων» έμειναν οι Ολισαντέμπε, Κυργιάκος, Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Μάριτς και φυσικά ο Φύσσας, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος στον αγώνα με τον Ακράτητο υπέστη τράβηγμα ελαφράς μορφής στο δικέφαλο. Την αποστολή πάντως ακολούθησε ο Γιάννης Γκούμας, που ξεπέρασε το πρόβλημα στο ισχύο.
«Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν από το μηδέν. Ο Παναθηναικός θα πάει για τη νίκη στη Σκωτία, αφού έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε με την κατάκτηση των βαθμών της νίκης. Πιστεύω ότι οι ελπίδες είναι υπαρκτές για τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να παραδεχθώ ότι η αποστολή μας γίνεται πιο δύσκολη από τη στιγμή που έχουμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς παικτών, στους οποίους υπολογίζουμε και τους έχουμε ανάγκη» υπογράμμισε κατά την αναχώρηση ο Ιτζάκ Σουμ, χωρίς ωστόσο να παραβλέψει την άσχημη ψυχολογία στο «πράσινο» στρατόπεδο μετά την πρόσφατη ισοπαλία με τον Ακράτητο.
Και ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη Γλασκώβη, τα ευχάριστα νέα ήρθαν από την… Κρήτη, καθώς η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους παραχωρεί τον Ηλία Κώτσιο στους «πράσινους».
«Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει ότι παραχωρεί με ελεύθερη μεταγραφή στην ΠΑΕ Παναθηναίκός από 1-1-2004 τον ποδοσφαιριστή Ηλία Κώτσιο, αφού έγιναν αποδεκτές οι οικονομικές της απαιτήσεις» ήταν η σχετική λιτή ανακοίνωση. Ο Κώτσιος θα αγωνιστεί με τους Κρητικούς για τελευταία φορά κόντρα στην ΑΕΚ και στη συνέχεια θα… ανηφορίσει στην Παιανία.
Από εκεί και πέρα το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στο Old Trafford, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Στουτγάρδη να παλεύουν για την πρώτη θέση του 5ου ομίλου. Οι Γερμανοί βολεύονται και με την ισοπαλία, ενώ οι Αγγλοι θέλουν νίκη έστω και με ένα γκολ διαφορά.
Στον 6ο όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Πόρτο θα κοντραριστούν για την πρώτη θέση. Η «βασίλισσα» έχει βέβαια τον πρώτο λόγο, αφού οι Πορτογάλοι θα πρέπει να κερδίσουν με το καθαρό 3-0 μέσα στο «Μπερναμπέου» για να περάσουν στην κορυφή. Μαρσέιγ και Παρτιζάν θα παλέψουν για το Κύπελλο UEFA, με τους Γάλλους να χρειάζονται έστω την ισοπαλία.
Στον 7ο όμιλο, η Μπεσίκτας θα περάσει στην πρώτη θέση αν καταφέρει να κερδίσει την Τσέλσι στην «ΑουφΣάλκε Αρίνα» της Γερμανίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας, οι Λονδρέζοι παραμένουν πρώτοι, ενώ οι Τούρκοι ελπίζουν σε νίκη της Σπάρτα Πράγας απέναντι στη Λάτσιο, διότι στην ισοβαθμία υπερτερούν των Τσέχων. Σε περίπτωση νίκης της Τσέλσι ο νικητής του Σπάρτα-Λάτσιο κατακτά την πρόκριση, ενώ με ισοπαλία αποκλείονται και οι δύο.
Στον 8ο όμιλο, ο Αγιαξ κατακτά τη δεύτερη θέση με νίκη απέναντι στη Μπριζ, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στη Μίλαν και τη Θέλτα. Οι Βέλγοι μπορούν να πάρουν την πρόκριση αν κερδίσουν τους Ολλανδούς στην έδρα τους και η Θέλτα δεν κερδίσει την Μίλαν στο «Μεάτσα». Οι Ισπανοί θα βρεθούν στον επόμενο γύρο με νίκη στο Μιλάνο και ισοπαλία ή ήττα του Αγιαξ στις Βρυξέλλες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας Θέλτα και Αγιαξ περνούν οι Ολλανδοί.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Ο προπονητής της Μπράιτον, Φαμπιάν Χιούρτζελερ, στάθηκε στην παρουσία και την πρόοδο του Χαράλαμπου Κωστούλα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εικόνα του.
Ο Σιλβέν Φρανσίσκο μοιάζει δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από τη Ζαλγκίρις το ερχόμενο καλοκαίρι, στη συζήτηση είναι οι μισές και βάλε ομάδες της Euroleague, το NBA και πλέον και ο Παναθηναϊκός...
Μπαρτσελόνα και Ερυθρός Αστέρας ρίχνονται στη «μάχη» των play in το βράδυ της Τρίτης, σε μία αναμέτρηση που αφορά και τον Παναθηναϊκό στον δρόμο για τα playoffs.