Νομοσχέδιο της ΕΕ θέτει τέλος στις παραπλανητικές ετικέτες τροφίμων
Λονδίνο: Νέα νομοθετική ρύθμιση για τις ετικέτες των τροφίμων προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού από παραπλανητικές εκφράσεις, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού δικτύου BBC.
Λονδίνο: Νέα νομοθετική ρύθμιση για τις ετικέτες των τροφίμων προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προστασία του καταναλωτικού κοινού από παραπλανητικές εκφράσεις, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού δικτύου BBC.
Συγκεκριμένα, από τούδε και στο εξής οι βιομηχανίες τροφίμων θα πρέπει να λαμβάνουν γραπτή έγκριση από τη νεοσυσταθείσα Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ για τις ετικέτες που περιέχουν στοιχεία για τη σύσταση των τροφίμων.
Στόχος είναι να εξαλειφθούν από τις συσκευασίες εκφράσεις όπως: «χαμηλά λιπαρά», «προάγει τη καλή υγεία του οργανισμού», «ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα», «μειώνει την πρόσληψη θερμίδων» και «περιέχει 80% λιγότερα λιπαρά».
Σε ανακοίνωση που εξεδόθη επισημαίνεται ότι συχνά ο καταναλωτής παραπλανάται από τέτοιου είδους φράσεις με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται κυρίως η υγεία των παιδιών και ατόμων που προσπαθούν να χάσουν βάρος.
Σχολιάζοντας το νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ, εκπρόσωπος τύπου της Βρετανικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Τροφίμων επεσήμανε ότι «ήταν αναγκαία μια τέτοια νομοθετική παρέμβαση καθώς πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές δεν εξαπατώνται. Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η δημιουργία της ανεξάρτητης επιτροπής που θα γνωμοδοτεί για τα υποψήφια προς κυκλοφορία προϊόντα».
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.