Ορίστηκαν οι προδιαγραφές για την ανάγνωση CD/DVD από όλες τις συσκευές αναπαραγωγής
Εμπορική ένωση προτείνει μια λύση για την απρόσκοπτη ανταλλαγή φωτογραφιών, βίντεο και μουσικής που έχουν εγγραφεί σε CD ή DVD από PC σε κάθε λογής καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές. Το προτεινόμενο φορμά ονομάζεται MultiPhoto/Video 1.0.
Ένωση γνωστών κατασκευαστών καταναλωτικών συσκευών και οπτικών μέσων αποθήκευσης επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα της σωστής αναπαραγωγής δίσκων CD και DVD σε στερεοφωνικά αυτοκινήτου, CD ή DVD player, το περιεχόμενο των οποίων έχει εγγραφεί από PC.
Η Eastman Kodak, η Hewlett Packard, η Imation, η Philips, η Plasmon, η Verbatim, η Samsung Electronics και άλλοι έχουν συστήσει την Ένωση για την Τεχνολογία Οπτικών Μέσων Αποθήκευσης, ή OSTA. Πρόσφατα κατέληξαν στην καταγραφή των προδιαγραφών που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι κατασκευαστές για να κάνουν εφικτή την αναπαραγωγή ταινιών, ψηφιακών φωτογραφιών και μουσικής, που έχουν εγγραφεί σε CD ή DVD από προσωπικό υπολογιστή, σε καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές.
Οι προδιαγραφές αυτές ονομάστηκαν MultiPhoto/Video 1.0 (φορμά MPV 1.0), δεν αποτελούν όμως πρότυπο (standard), αφού η Ένωση OSTA δεν είναι αρμόδια για αυτό, διευκρινίζει το CNet. Παρά ταύτα, ο μεγάλος αριθμός των εταιρειών που συμμετέχουν στην Ένωση και υποστηρίζουν τις προδιαγραφές κάνουν ορατή την προοπτική να επιλυθεί το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές MPV, δημιουργείται ένας πίνακας περιεχομένων του δίσκου που περιγράφει την οργάνωση των αρχείων φωτογραφιών, μουσικής, βίντεο, κειμένου και φωτογραφιών με σχολιασμό. Για τη δημιουργία του πίνακα αυτού προστίθεται στο δίσκο ένα αρχείο πληροφοριών σε γλώσσα XML. Υποστηρίζει δε, αρχεία σε φορμά JPEG, MP3, Windows Media Audio, Windows Media Video, MPEG1, 2 και 4, AVI και Quick Time MJPEG.
Τα πρώτα CD και DVD που θα μπορούν να αναπαραχθούν σε οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή του σπιτιού θα είναι σύντομα διαθέσιμα στην αγορά, σύμφωνα με την Ένωση OSTA.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας