Αναβλήθηκε η εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Εndeavour λόγω τεχνικής βλάβης
Μια διαρροή οξυγόνου στο θάλαμο του πληρώματος είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour. Σύμφωνα με τη NASA, η εκτόξευση θα καθυστερήσει για τουλάχιστον 24 ώρες.
Μια διαρροή οξυγόνου στο θάλαμο του πληρώματος είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour. Σύμφωνα με τη NASA, η εκτόξευση θα καθυστερήσει για τουλάχιστον 24 ώρες.
Όπως μετέδωσε το BBC, το διαστημικό λεωφορείο επρόκειτο να εκτοξευθεί στις 08.59 (ώρα Ελλάδος) από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Οι ειδικοί επιθεώρησαν το λεωφορείο τρείς ώρες πριν την εκτόξευσή του και αφότου είχε τροφοδοτηθεί με 1,9 εκατομμύρια λίτρα ειδικού καυσίμου.
Οι επιθεωρητές εντόπισαν τη διαρροή στο σύστημα που τροφοδοτεί με οξυγόνο τα σκάφανδρα του πληρώματος κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης και αποφάσισαν την αναβολή της αποστολής.
Το Endeavour θα μεταφέρει επτά αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ενώ δύο από τα μέλη του πληρώματός του αντικαταστάθηκαν την τελευταία στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από την μοιραία αποστολή του Αpollo 13 που η ΝΑSA αποφασίζει να αντικαταστήσει μέλη του πληρώματος.
Το ταχίνι είναι μοναδικό κυρίως χάρη στην απλότητά του - και μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωσή του, ο οργανισμός απορροφά τα θρεπτικά συστατικά του και εξασφαλίζει έτσι διαθέσιμη ενέργεια χωρίς να ταλαιπωρεί το πεπτικό σύστημα.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας