Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Διαδικτυακά παιχνίδια στους Ευρωπαίους με Playstation 2 από το φθινόπωρο του 2003

Διαδικτυακά παιχνίδια στους Ευρωπαίους με Playstation 2 από το φθινόπωρο του 2003

Το φθινόπωρο του 2003 θα αρχίσουν τα διαδικτυακά παιχνίδια με τη συμμετοχή χρηστών του Playstation 2 από την Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Sony Computer Entertainment την Πέμπτη.

39

Από το Σεπτέμβριο του επόμενου έτους οι Ευρωπαίοι χρήστες PS2 θα μπορούν να παίξουν διαδικτυακώς παιχνίδια (εάν βεβαίως μπορούν να αποκτήσουν την απαιτούμενη ταχεία σύνδεση xDSL στο διαδίκτυο). H Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προσφέρει την υπηρεσία αυτή και στην Ευρώπη σε ένα χρόνο.

Οι δοκιμές της Sony θα ξεκινήσουν από τη Μ.Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία αλλά και την Αυστραλία. Στις χώρες αυτές θα έχουν ήδη από το Μάρτιο ξεκινήσει να παίζουν μέσω διαδικτύου οι ιδιοκτήτες του ανταγωνιστικού Microsoft Xbox.

H Sony άρχισε νωρίτερα φέτος να παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαδικτυακά παιχνίδια στους ιδιοκτήτες της κονσόλας της στη Βόρεια Αμερική, τον Καναδά και την Ιαπωνία, με μεγάλη επιτυχία, όπως ισχυρίζεται. Στη Β.Αμερική για παράδειγμα, 175.000 παίκτες συνδέονται καθημερινά στο δίκτυό της για να παίξουν το πρώτο παιχνίδι με δυνατότητα φωνητικής επικοινωνίας, το SOCOM: US Navy Seals. Έχουν μάλιστα πουληθεί 400.000 αντίτυπα του παιχνιδιού δράσης που ανέπτυξε η Sony. Στην Ιαπωνία περισσότερες από 100.000 κονσόλες της Sony έχουν πρόσβαση στο δίκτυο.

Η Sony θα πουλά ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει μια κάρτα δικτύου Ethernet, ένα διαδικτυακό παιχνίδι και μια δισκέτα εκκίνησης με παρουσιάσεις επερχόμενων δικτυακών παιχνιδιών.

Το πακέτο θα πωλείται όσο και ένα κλασσικό παιχνίδι για την κονσόλα, αναφέρει η εταιρεία. Το Reuters μεταδίδει ότι η τιμή λιανικής πώλησης του πακέτου, αν και δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί, θα κυμαίνεται από 49 έως 69 ευρώ. Η παροχή της υπηρεσίας δεν θα χρεώνεται με μηνιαία συνδρομή, τουλάχιστον στην αρχή, τόνισε η εταιρεία.

Από το φθινόπωρο του 2003 και μετά θα κυκλοφορήσουν οι διαδικτυακές εκδόσεις των παιχνιδιών SOCOM: US Navy Seals, Hardware: Online Arena, Destruction Derby Online Arena, Twisted Metal Online, Frequency 2, My Street, ATV Offroad, This is Football 2004 και World Rally Championship Online από τα στούντιο της Sony Computer Entertainment.

Επίσης, θα κυκλοφορήσει μια έκδοση του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού EverQuest για το PS2 από την Sony και άλλα παιχνίδια από τις Capcom, Electronic Arts, Activision, Take 2 και Eidos. Τέλος, η Sony θα επιτρέψει στους παρόχους περιεχομένου, εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών και ISP να προσφέρουν παιχνίδια για την κονσόλα της μέσω του δικτύου της.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft θα προσφέρει την υπηρεσία Xbox Live στην Ευρώπη από τις 14 Μαρτίου του επόμενου έτους, ξεκινώντας από τη Μ.Βρετανία. Η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ευρωπαϊκή αγορά, όμως άρχισε να πουλά κάρτες δικτύου για το GameCube στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προς το παρόν πάντως, τα έσοδα από την παροχή της υπηρεσίας διεξαγωγής διαδικτυακών παιχνιδιών δεν θεωρούνται σημαντικά. Ωστόσο, η εταιρεία ερευνών Screen Digest προβλέπει ότι θα ξεπεράσουν το 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως έως το 2006, μια εκτίμηση την οποία φαίνεται να δέχονται αμφότερες Microsoft και Sony.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο