Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Με πτώση έκλεισε ο Nikkei

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Με πτώση έκλεισε ο Nikkei

Ακολουθώντας -όπως συνήθως- κατά τις πρώτες συναλλαγές το δρόμο που δείχνει η Γουόλ Στριτ την προηγούμενη ημέρα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται στο θετικό πρόσημο το πρωί της Πέμπτης. Διαφορετική ήταν η κατάσταση στο Τόκιο, όπου ο Nikkei υποχώρησε ελαφρά.

28

Με άνοδο άνοιξαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φραγκφούρτη. Ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,17% και διαμορφώθηκε στις 5.238,10 μονάδες. Ο CAC 40 είχε κέρδη 0,46% στις 4.542,20 και ο DAX, στη Φρανκφούρτη, βρίσκονταν στις 5.283,54 , βελτιωμένος κατά 0,35%.


Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται στο ρυθμό που έδωσε χθες η Γουόλ Στριτ, καθώς δεν υπήρχαν το πρωί «συνταρακτικά» επιχειρηματικά ή άλλα νέα.


Ανάμεσα στις εταιρικές ειδήσεις ξεχωρίζουν ίσως η σημαντική αύξηση πωλήσεων της ελβετικής Nestle κατά το πρώτο τρίμηνο, η επίσης σημαντική -αλλά ελαφρά καλύτερη της αναμενόμενης- πτώση των επιδόσεων της ασφαλιστικής Swiss Life στον ίδιο τομέα, καθώς και κάποια (μικρά) σημάδια ανάκαμψης στον κλάδο των αερομεταφορών:


* Η ΒΑΑ, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι η επιβατική κίνηση αυξήθηκε το Μάρτιο κατά 3,5% στους 10,1 εκατ. ταξιδιώτες.
* Η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε ότι τον ίδιο μήνα οι θέσεις που διέθεσε στα αεροσκάφη της αυξήθηκαν κατά 2,6%.


Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 κινούνταν στο +0,18% και τα πενήντα blue chip του DJ Euro Stoxx στο +0,31%.


Με πτώση κατά 0,6% έκλεισε το Xρηματιστήριο του Τόκιο. Ο Nikkei έκλεισε με απώλειες 71,31 μονάδων στις 11.147,27 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix στις 1.069,07 (-0,8%).


Βασική αιτία για την εξέλιξη στο Τόκιο ήταν η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αφήσει αμετάβλητα τα (ούτως ή άλλως πολύ χαμηλά) επιτόκια, καθώς πιστεύει ότι κάποια σημάδια βελτίωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος έχουν αρχίσει να διαφαίνονται.


Δεν πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό όμως: Ανάμεσα σε αυτά τα σημάδια είναι η παύση επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος στο μεταποιητικό τομέα το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η ιαπωνική οικονομία έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα έως την ανάκαμψη…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο