Νέες κλινικές δοκιμές για ιατρική χρήση της κάνναβης
Λονδίνο: Αναλγητικό φάρμακο με βάση την κάνναβη θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών που θα ξεκινήσουν σύντομα σε 20 κέντρα της Βρετανίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία.
Λονδίνο: Αναλγητικό φάρμακο με βάση την κάνναβη θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών που θα ξεκινήσουν σύντομα σε 20 κέντρα της Βρετανίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία.
Η GW Pharmaceuticals ήδη πραγματοποιεί δοκιμές του φαρμάκου σε εθελοντές με άλλες ασθένειες, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο την πρόθεση της κυβέρνησής του να νομιμοποιήσει τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.
Όπως μεταδίδει το BBC, προκαταρκτικά αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών σε εθελοντές με σκλήρυνση κατά πλάκας και τραύματα της σπονδυλικής στήλης δείχνουν σημαντική βελτίωση των ασθενών σε μια σειρά συμπτωμάτων. Αν τα φάρμακα περάσουν με επιτυχία και την τρίτη φάση των δοκιμών, η βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων θα εξετάσει την αίτηση διάθεσης των νέων αναλγητικών, εφόσον βέβαια τροποποιηθεί και η αντίστοιχη νομοθεσία.
Σχολιάζοντας την επέκταση του προγράμματος των κλινικών δοκιμών της εταιρείας του, ο εκτελεστικός διευθυντής της GW είπε: «Είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την GW και, ελπίζουμε, για όσους υποφέρουν από καρκίνο. Φάρμακα με βάση την κάνναβη έχουν το δυναμικό να προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους ασθενείς με καρκίνο, συγκριτικά με τις υπάρχουσες φαρμακευτικές αγωγές.
»Η προοπτική της αγοράς είναι μεγάλη, καθώς περίπου το 40% των ασθενών με καρκίνο έχουν ανικανοποίητες ανάγκες στην καταπολέμηση του πόνου» συμπλήρωσε.
Το φάρμακο που θα δοκιμαστεί χορηγείται κάτω από τη γλώσσα σε μορφή σπρέι.
health.in.gr
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
- Τα essentials για χιονισμένες εξορμήσεις
- Αγρότες: Μετά την Πρωτοχρονιά αποφασίζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων – Την ίδια συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442