«Επικίνδυνα» για την υγεία τα γκέι πάρτι
Νέα Υόρκη: Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες συχνά φέρονται απερίσκεπτα στα γκέι πάρτι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Από τους 300 ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της πόλης, οι περισσότεροι ανέφεραν χρήση ναρκωτικών και σεξουαλικές επαφές χωρίς προστασία.
Νέα Υόρκη: Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες συχνά φέρονται απερίσκεπτα στα γκέι πάρτι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Από τους 300 ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της πόλης, οι περισσότεροι ανέφεραν χρήση ναρκωτικών και σεξουαλικές επαφές χωρίς προστασία.
Τα αποτελέσματα αυτά, γράφουν οι ερευνητές στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes, καθιστούν εμφανή την ανάγκη για ειδικά προγράμματα ενημέρωσης για το AIDS, ώστε αυτή η μορφή διασκέδασης να γίνει πιο ασφαλής.
«Τα γκέι πάρτι έχουν συχνά θετική επίδραση στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων. Δεν γράψαμε το άρθρο με σκοπό να τα δαιμονοποιήσουμε» διευκρινίζει στο Reuters Health o επικεφαλής των ερευνητών, Δρ Γκραντ Κόλφαξ.
Ο ίδιος διευκρινίζει, επίσης, ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες που δεν παίρνουν ναρκωτικά δεν εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο σεξουαλικής επαφής χωρίς προστασία.
Οι εθελοντές που έλαβαν μέρος στην έρευνα απάντησαν σε ερωτήσεις για τη χρήση ναρκωτικών και τη σεξουαλική τους δραστηριότητα στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου που περιλάμβανε γκέι πάρτι στο Σαν Φρανσίσκο, ενός Σαββατοκύριακου με γκέι πάρτι εκτός πόλης και δύο Σαββατοκύριακων τα οποία είχαν περάσει στο σπίτι ή σε άλλα (όχι γκέι) κλαμπ.
Πιο «επικίνδυνο» αποδείχθηκε ότι ήταν το πάρτι έξω από την πόλη, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των παρευρισκόμενων δεν είχε πάρει μόνο ένα, αλλά περισσότερα ναρκωτικά. Από αυτούς που είχαν κάνει χρήση, το 80% είχε πάρει Ecstasy, το 66% κεταμίνη, γνωστή και ως Special K, τo 43% κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, το 29% GHB, γνωστό και ως «υγρό Ecstasy, το 14% Viagra και το 12% νιτρικό αμύλιο, γνωστό και ως popper.
Επιπλέον, στο πάρτι έξω από την πόλη το 21% των θετικών στον HIV ατόμων και το 9% των υγιών ανέφερε ότι είχε πρωκτική επαφή χωρίς προφυλακτικό.
Οι παράγοντες που ευνοούν την απερίσκεπτη αυτή συμπεριφορά, εκτιμά ο Δρ Κόλφαξ, είναι η ανωνυμία των παρευρισκομένων στα πάρτι, αλλά και η αυξημένη «διαθεσιμότητα» νέων παρτενέρ.
«Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο χώρο της δημόσιας υγείας για τη διάδοση της χρήσης ναρκωτικών σε σχέση με τη σεξουαλική συμπεριφορά υψηλού κινδύνου» γράφουν οι ερευνητές.
health.in.gr
- Eurovision 2026: O Akylas αποθεώθηκε στο Χ – Τα σχόλια του κοινού
- Σάμος: «Χρυσαφί αμμουδιές, αρχαία και κρασί» – Το νησί που γίνεται αντικείμενο λατρείας στη Βρετανία
- Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Σον Ντάις
- Τα μηνύματα του ΠΑΣΟΚ προς τον Παναγόπουλο και ο Γεωργιάδης σε ρόλο «συνηγόρου»
- Νεκρός 65χρονος που έπεσε στις γραμμές του μετρό
- Γεραπετρίτης: Εκτός διαλόγου ζητήματα κυριαρχίας – Έχουν γίνει βήματα στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία
- Καλά όλα αυτά, αλλά έγινε ποτέ κανένα μάθημα σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια;
- Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442