Έξι χιλιάδες νέα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου ετησίως στην Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 6.000 κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Μάλιστα οι ηλικίες των 65-74 ετών θεωρούνται "υψηλού κινδύνου", καθώς σε αυτές η νόσος εκδηλώνεται με δέκα φορές μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι στις ηλικίες των 35-44 ετών. Επιπλέον, οι οικογένειες πασχόντων έχουν τρεις με επτά φορές μεγαλύτερη πιθανότητα ανάπτυξης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Περισσότερα στοιχεία για τη νόσο στη χώρα μας θα παρουσιαστούν σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου-Πρωκτού, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.
Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 6.000 κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Μάλιστα οι ηλικίες των 65-74 ετών θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», καθώς σε αυτές η νόσος εκδηλώνεται με δέκα φορές μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι στις ηλικίες των 35-44 ετών. Επιπλέον, οι οικογένειες πασχόντων έχουν τρεις με επτά φορές μεγαλύτερη πιθανότητα ανάπτυξης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου σε σχέση με το γενικό πληθυσμό. Περισσότερα στοιχεία για τη νόσο στη χώρα μας θα παρουσιαστούν σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου-Πρωκτού, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη πρόοδος στην αντιμετώπιση των παθήσεων του παχέος εντέρου και ιδιαίτερα του καρκίνου, καθώς η διάγνωσή του μπορεί να γίνει έγκαιρα, με συνέπεια τη συνεχώς αυξανόμενη μέση επιβίωση των ασθενών. Σε αυτό συμβάλλει η μεγάλη ευαισθησία για έρευνα, που παρατηρείται σε επιστημονικές ομάδες και ιδιαίτερα στην επαρχία και η οποία συνεπικουρείται από τη μέγιστη προσφορά της τεχνολογίας τόσο σε διαγνωστικά όσο και σε θεραπευτικά μέσα.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής, η ημερίδα αυτή, που θα περιλαμβάνει τέσσερις ομιλίες, δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και έναν κύκλο έξι βραχειών ομιλιών, αποσκοπεί να εισέλθει βαθιά στη σύγχρονη τακτική που πρέπει να εφαρμόζεται στην αντιμετώπιση των νοσημάτων του παχέος εντέρου.
Η ημερίδα συνιστά την πρώτη επιστημονική εκδήλωση της νεοσύστατης Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου-Πρωκτού και φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια σειρά εκδηλώσεων σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, εφόσον το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται είναι τόσο ευρύ και γρήγορα εξελισσόμενο.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Φάμελλος: Τι έχει να φοβηθεί ο Μητσοτάκης από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών;
- Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τους ναυτεργάτες «που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Περσικό Κόλπο»
- Βουλή: Στην επιτροπή Δεοντολογίας ο Φλώρος επειδή αποκάλεσε τον Βελόπουλο «καράφλα»
- Τεχεράνη: Ζημιές στο Παλάτι Γκολεστάν από πυραυλικό πλήγμα εν μέσω της σύγκρουσης ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν
- Αποκάλυψη-σοκ στη Φόρμουλα 1: Οι οδηγοί της Άστον Μάρτιν κινδυνεύουν με αναπηρία
- Στο Υπουργείο Υγείας η Δήμαρχος Σίφνου για τα θέματα στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας του νησιού
- Μενδώνη για τις φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: «Σε 13 μέρες φέραμε εις πέρας όλη τη διαδικασία»
- Μέση Ανατολή: Πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από Ομάν και Ντουμπάι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442