Χρ.Πρωτόπαπας: Λύση για το ασφαλιστικό σε πέντε άξονες
Αθήνα: Λύση του ασφαλιστικού σε πέντε άξονες με γνώμονα την ευημερία του ελληνικού λαού προτείνει ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας και τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα εμμείνει στην παρελθοντολογία, βάζοντας διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΕΒ ή τη ΓΣΕΕΕ.
Αθήνα: Λύση του ασφαλιστικού σε πέντε άξονες με γνώμονα την ευημερία του ελληνικού λαού προτείνει ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας και τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα εμμείνει στην παρελθοντολογία, βάζοντας διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΕΒ ή τη ΓΣΕΕΕ.
Ο υφυπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, τη Δευτέρα, αναφέρει ότι είναι ανοιχτός σε νέες μορφές χρηματοδότησης για το ασφαλιστικό σύστημα, όπως το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, και επισημαίνει ότι τώρα «είναι η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα».
Μάλιστα, εξηγεί ότι στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι «να λύσουμε το ασφαλιστικό ως μια προσφορά στην κοινωνία και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά» και πως δεν πρέπει να περιμένει η κοινωνία τα πάντα από τον Κ.Σημίτη, για τον οποίο λέει ότι απλώς «σηματοδοτεί» με τις κινήσεις του και οι υπουργοί πραγματοποιούν.
Διαφωνεί με τις διαχωριστικές γραμμές που παρ’ ολίγον να επιβληθούν στις σχέσεις κυβέρνησης – ΣΕΒ, υποστηρίζει, όμως, ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις σχέσεις με τα συνδικάτα, καθώς ο κοινωνικός διάλογος θεωρείται δεδομένος.
Οι πέντε άξονες για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τον Χρ.Πρωτόπαπα, είναι:
Νέα οριοθέτηση του συστήματος, με κύριο μέλημα τον εκσυγχρονισμό και τη συγχώνευση Ταμείων.
Νέα λειτουργία του συστήματος -ίσως κεφαλαιοποιητική- που όμως θα διατηρήσει την αναδιανεμητική βάση του για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης
Αύξηση της χρηματοδότησης του συστήματος μέσω πρόσθετων πόρων από τον προϋπολογισμό, αλλά και ενίσχυση της τριμερούς χρηματοδότησης.
Αναδιαπραγμάτευση των παροχών των εργαζομένων, με πρώτη προτεραιότητα την εγγύηση των κατώτατων συντάξεων, αλλά και πάταξη φαινομένων σύμφωνα με τα οποία κάποιες ομάδες εργαζομένων λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη από το μισθό που έπαιρναν επί 20 – 25 χρόνια εργασίας.
Σύνδεση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης με μέτρα για το δημογραφικό, την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, την καλύτερη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων και το μεταναστευτικό.
health.in.gr
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442