Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αύξηση 57% σημείωσαν τα κέρδη της Volkswagen το πρώτο τρίμηνο

Αύξηση 57% σημείωσαν τα κέρδη της Volkswagen το πρώτο τρίμηνο

Τα κέρδη της Volkswagen αυξήθηκαν κατά 57% το πρώτο τρίμηνο, αλλά οι μετοχές της υποχώρησαν την Τρίτη έως και 2,6% στα 53,80 ευρώ, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε ότι οι φετινές πωλήσεις της θα παραμείνουν στα περυσινά επίπεδα, λόγω της μειωμένης ζήτησης σε ΗΠΑ και Γερμανία.

27

Τα κέρδη της Volkswagen αυξήθηκαν κατά 57% το πρώτο τρίμηνο, αλλά οι μετοχές της υποχώρησαν την Τρίτη έως και 2,6% στα 53,80 ευρώ, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε ότι οι φετινές πωλήσεις της θα παραμείνουν στα περυσινά επίπεδα, λόγω της μειωμένης ζήτησης σε ΗΠΑ και Γερμανία.

Τα καθαρά κέρδη της VW ανήλθαν σε 389 εκατ. ευρώ (132,55 δισ. δρχ.) ή 1,03 ευρώ/μετοχή από 247 εκατ. ευρώ (84,16 δισ. δρχ.) ή 0,59 ευρώ/μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2000. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 15% στα 708 εκατ. ευρώ (241,25 δισ. δρχ.) και οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 10% στα 23,03 δισ. ευρώ (7,84 τρισ. δρχ.).


Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι φετινές συνολικές πωλήσεις της θα παραμείνουν στα περυσινά επίπεδα, καθώς υποχωρεί η ζήτηση σε δύο από τις σημαντικότερες αγορές για τη VW στη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και άλλες κατασκευάστριες εταιρείες οχημάτων, όπως η Ford και η General Motors, που έχουν προειδοποιήσει ότι αναμένουν επίσης μείωση των πωλήσεών τους τη φετινή χρονιά.


Η Volkswagwen στοχεύει στη δραστική περιστολή των δαπανών, μολονότι δεν καθόρισε συγκεκριμένο στόχο, προκειμένου να ανακάμψει περαιτέρω η κερδοφορία της και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. «Θα είναι δύσκολο για αυτούς να αυξήσουν τα λειτουργικά κέρδη μόνο μέσω της μείωσης του κόστους» εκτιμά, πάντως, ο αναλυτής της HypoVereinsbank, Αλμπρεχτ Ντένινγκχοφ.


Παρά το γεγονός, όμως, ότι η VW αναμένει λιγότερες πωλήσεις το 2001, έχει αυξήσει την παραγωγή της. Το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία κατασκεύασε 1,41 εκατ. οχήματα, δηλαδή 13% περισσότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι αποστολές στους εμπόρους αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 4,6% στα 1,35 εκατ. οχήματα και οι πωλήσεις σε πελάτες κατά 0,6% στα 1,26 εκατ. οχήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο