Ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη των οικονομικών ελευθεριών η Ελλάδα
Στην 38η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την οικονομική ελευθερία κατατάσσει την Ελλάδα το ερευνητικό ίδρυμα CATO της Ουάσινγκτον στην ετήσια έκθεσή του, ενώ πέρυσι την κατέτασσε στη 42η θέση.
Στην 38η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για την οικονομική ελευθερία κατατάσσει την Ελλάδα το ερευνητικό ίδρυμα CATO της Ουάσινγκτον στην ετήσια έκθεσή του, ενώ πέρυσι την κατέτασσε στη 42η θέση.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται 123 χώρες και η κατάταξη γίνεται με βάση 21 κριτήρια. Την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ με 9,4 βαθμούς (με άριστα το 10), στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη με 9,3 βαθμούς και ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία με 8,9, η Βρετανία με 8,8 και οι ΗΠΑ με 8,7 βαθμούς.
Η Ελλάδα κατέχει την 38η θέση με βαθμολογία 7,3, η Κύπρος την 64η θέση με βαθμολογία 6,4 και η Τουρκία την 72 θέση με 6,2 βαθμούς.
Από την αξιολόγηση του ινστιτούτου προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει σχετικά καλή βαθμολογία στην ελευθερία των συναλλαγών με ξένους (7,3), πολύ χαμηλή βαθμολογία στη ρύθμιση των αγορών εργασίας (3,3) και μέτρια βαθμολογία στη ρύθμιση των εγχώριων κεφαλαιαγορών (7,0).
Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις της χώρας μας στον τομέα της πρόσβασης στο υγιές χρήμα, όπου η βαθμολογία προσεγγίζει το άριστα (9,1). Χαμηλή είναι αντιθέτως η βαθμολογία (5,7) στη νομική δομή και την ασφάλεια των πνευματικών δικαιωμάτων. Λίγο υψηλότερα από τη βάση αξιολογείται ο βαθμός ελευθερίας στη λειτουργία και τον ανταγωνισμό στον επιχειρηματικό τομέα (5,8).
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.