Μεγάλα κέρδη για Nasdaq, άνοδος για Dow Jones την Πέμπτη
Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε και την Πέμπτη η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Nasdaq να κάνει άλμα 102,37 μονάδων (4,90%) στις 2.182,01 και τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο 77,75 (0,70%) και να διαμορφώνεται στις 10.693,58 μονάδες.
Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε και την Πέμπτη η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Nasdaq να κάνει άλμα 102,37 μονάδων (4,90%) στις 2.182,01 και τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο 77,75 (0,70%) και να διαμορφώνεται στις 10.693,58 μονάδες.
O δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε με θετικό πρόσημο για όγδοη συνεδρίαση στις τελευταίες δέκα, μετά την ανακοίνωση του υψηλότερου από τον αναμενόμενο ρυθμού αύξησης των κερδών της Siebel Systems και τη σύσταση αγοράς των μετοχών της Oracle από τους αναλυτές της Morgan Stanley.
Από τις 4 Απριλίου τα κέρδη του Nasdaq υπερβαίνουν το 30%.
Οι μετοχές της ΙΒΜ έκαναν ράλι μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών της Γουόλ Στριτ και οι μετοχές της Apple «σκαρφάλωσαν» υψηλότερα, καθώς τα κέρδη της ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.
O Standard & Poors 500 έκλεισε στις 1.253,69 μονάδες με κέρδη 1,3%. Οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας, των φαρμακοβιομηχανιών και των επενδυτικών τραπεζών υποχώρησαν, συγκρατώντας έτσι την άνοδο του βιομηχανικού δείκτη και του S&P 500.
Μετά την τέταρτη, για φέτος, μείωση των επιτοκίων από τη Fed, «οι μετοχές θα μπορούσαν να κινηθούν υψηλότερα» σύμφωνα με το διαχειριστή της Allied Investment Advisors, Τζιλ Νάιτ.
Με 42 από τις εταιρείες του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει κέρδη τριμήνου μέχρι σήμερα, η κερδοφορία των εταιρειών του δείκτη έχει μειωθεί κατά 7,6% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2000. Στο σύνολο του 2001 οι αναλυτές προβλέπουν, σύμφωνα με τη First Call/Thomson Financial, ότι θα υποχωρήσουν κατά 2%.
Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στις ευρωπαϊκές αγορές ο DJ Euro Stoxx 50 υποχώρησε κατά 0,2% (9,22 μονάδες) στις 4.215,72 μονάδες, αντιστρέφοντας τα κέρδη 30,85 μονάδων που κατέγραφε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.871,60 μονάδες με απώλειες 0,32% και στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,45% στις 5.480,05 μονάδες. Αντιθέτως, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 «σκαρφάλωσε» υψηλότερα κατά 0,28% στις 6.181,90 μονάδες.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.