Ισχυρό πλήγμα δέχτηκε την Παρασκευή το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας, καθώς, έως την Παρασκευή, τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών για το 51% της κρατικής αεροπορικής εταιρείας, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.
Ισχυρό πλήγμα δέχτηκε την Παρασκευή το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας, καθώς, έως την Παρασκευή, τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών για το 51% της κρατικής αεροπορικής εταιρείας, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η τουρκική Διεύθυνση Ιδιωτικοποιήσεων ανακοίνωσε ότι ακύρωσε το διαγωνισμό, καθώς δεν υποβλήθηκε καμία πρόταση.
Η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα προσέλκυε ξένο στρατηγικό εταίρο να συμμετάσχει σε μια κοινοπραξία τουρκικών εταιρειών, η οποία στη συνέχεια θα υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ζημιογόνου Turkish Airlines.
Η πώληση του τουρκικού εθνικού αερομεταφορέα εντάσσεται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Τουρκίας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη μεταρρύθμιση της εξασθενημένης οικονομίας, την οποία έπληξε η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση του Φεβρουαρίου.
Η Διεύθυνση Ιδιωτικοποιήσεων κατέχει το 98,17% της Turkish Airlines, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει πει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί να αποκτήσει ένας ξένος επενδυτής δεν θα ξεπερνάει το 24%.
Η SAirGroup που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, αποσύρθηκε νωρίτερα φέτος, λόγω των σαρωτικών αλλαγών στη διοίκησή της και τις ανησυχίες των μετόχων για τις επενδύσεις της στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι εάν και η κυβέρνηση δεν έχει προσδιορίσει το επιθυμητό τίμημα της πώλησης, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δύσκολα θα επιβληθεί υψηλή προσφορά, καθώς τα χρέη της Turkish Airlines ανέρχονται στα 736 δισ. δραχμές.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.