Απώλειες για Nasdaq, οριακή άνοδος για Dow Jones την Πέμπτη
Μεικτή εικόνα παρουσίασε την Πέμπτη η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow Jones να σημειώνει οριακή άνοδο 6,31 μονάδων (0,06%) και να διαμορφώνεται στις 9.791,66 και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 32,29 (1,74%) στις 1.821,84 μονάδες.
Μεικτή εικόνα παρουσίασε την Πέμπτη η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Dow Jones να σημειώνει οριακή άνοδο 6,31 μονάδων (0,06%) και να διαμορφώνεται στις 9.791,66 και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 32,29 (1,74%) στις 1.821,84 μονάδες.
Η αμερικανική αγορά κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο κατά το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι μετοχές της Sun Microsystems, της Veritas και άλλων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχώρησαν, βάσει των ανησυχιών ότι τα κέρδη τους θα είναι απογοητευτικά.
Οι μετοχές της JNI σημείωσαν απώλειες, έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί και ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών της Γουόλ Στριτ.
«Οι επενδυτές θέλουν να δουν πειστικές ενδείξεις ότι τα χαμηλότερα επιτόκια έχουν συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη», ώστε οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών να κινηθούν ανοδικά, δήλωσε στο Bloomberg o αναλυτής της UBS Warburg, Μπιλ Σνάιντερ. «Ανακοινώσεις για καλύτερα κέρδη στον τεχνολογικό τομέα ή για χαμηλότερα αποθέματα θα είναι τέτοια σημάδια. Τώρα το μόνο που ακούμε είναι περισσότερες απολύσεις και άλλες θλιβερές ιστορίες» προσέθεσε.
Ο Nasdaq υποχώρησε έως και τις 1.803,37 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 1998. Οι απώλειές του από το ιστορικό του υψηλό ανέρχονται στο 63%. Ο Standard & Poors σημείωσε απώλειες 0,71% κλείνοντας στις 1.145,11 μονάδες.
Οι μετοχές επέκτειναν τις απώλειες που κατέγραψαν χθες, καθώς οι επενδυτές συμπέραναν ότι το πρόσφατο ράλι δεν δικαιολογείται, καθώς οι περισσότερες εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.
Στις ευρωπαϊκές αγορές ο DJ Euro Stoxx 50 υποχώρησε κατά 0,69 μονάδες στις 3.980,12, με τις μετοχές των εταιρειών τροφίμων και ποτών να σημειώνουν κέρδη.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.588,40 μονάδες με απώλειες 0,46%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,15% και διαμορφώθηκε στις 5.157,92 μονάδες. Τέλος, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,06% στις 5.879,30 μονάδες.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.