Η μετοχή του ιντερνετικού κολοσσού Yahoo! υποχώρησε έως και 23% την Πέμπτη, καθώς η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, και ανακοίνωσε ότι αναζητεί νέο διευθύνοντα σύμβουλο σε αντικατάσταση του Τιμ Κουγκλ.
Η μετοχή του ιντερνετικού κολοσσού Yahoo! υποχώρησε έως και 23% την Πέμπτη, καθώς η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, και ανακοίνωσε ότι αναζητεί νέο διευθύνοντα σύμβουλο σε αντικατάσταση του Τιμ Κουγκλ.
Η μετοχή υποχώρησε έως και τα 16,19 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, καθώς αργά χθες η εταιρεία αναθεώρησε για δεύτερη φορά φέτος τις προβλέψεις για τα αποτελέσματά της.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι επενδυτές έχουν ασκήσει έντονη κριτική στον Κουγκλ για αποτυχία στην αναδιαμόρφωση της εταιρείας, όταν ο ρυθμός αύξησης των διαφημιστικών εσόδων -που αποτελεί το 80% των συνολικών εσόδων- άρχισε πέρυσι να μειώνεται. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Yahoo! δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά σε έναn κλάδο όπου οι εταιρείες, οι οποίες προχωρούσαν σε αλόγιστες δαπάνες στο παρελθόν, είτε έκλεισαν είτε εξαναγκάστηκαν να περιορίσουν δραστικά τα έξοδά τους.
Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο ο Κουγκλ είχε δηλώσει ότι η εταιρεία θα αρχίσει να παρέχει συνδρομητικές υπηρεσίες, μολονότι κάποιοι επενδυτές είχαν επισημάνει ότι αυτή η κίνηση ερχόταν αρκετά αργά, ώστε να αντισταθμίσει τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων.
Αρκετοί αναλυτές πάντως, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Merriill Lynch και της J.P. Morgan, προχώρησαν, όπως αναμενόταν, στην «υποβάθμιση» της μετοχής.
Τα έσοδά της άρχισαν να μειώνονται, έπειτα από τη βουτιά των εταιρειών της υψηλής τεχνολογίας πέρυσι. Οι εταιρείες Internet που δεν είχαν αρκετά διαθέσιμα κεφάλαια αναπροσάρμοσαν τους προϋπολογισμούς τους, επιδρώντας αρνητικά στο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων εταιρειών όπως η Yahoo!. Έκτοτε, η εταιρεία προσπάθησε να αποσπάσει περισσότερες διαφημίσεις από εταιρείες που δεν σχετίζονται άμεσα με το Διαδίκτυο, αλλά η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας έχει πλήξει τα διαφημιστικά έσοδα σε όλα τα ΜΜΕ.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.