Διευρύνονται με νόμο τα δικαιώματα των αναπήρων στη Βρετανία
Λονδίνο: Οι Εργατικοί υποσχέθηκαν ότι θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των αναπήρων, διευρύνοντας μάλιστα το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό οι καρκινοπαθείς. Ειδική ρύθμιση θα προστατεύει το εργασιακό καθεστώς τους και οι εργοδότες τους δεν θα μπορούν να τους απολύσουν εξαιτίας της κατάστασης της υγείας τους.
Λονδίνο: Οι Εργατικοί υποσχέθηκαν ότι θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των αναπήρων, διευρύνοντας μάλιστα το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό οι καρκινοπαθείς. Ειδική ρύθμιση θα προστατεύει το εργασιακό καθεστώς τους και οι εργοδότες τους δεν θα μπορούν να τους απολύσουν εξαιτίας της κατάστασης της υγείας τους.
Τη Δευτέρα η Μάργκαρετ Χοντζ, υπουργός αρμόδια για θέματα αναπηρίας, εγγυήθηκε τη διεύρυνση του Disability Discrimination Act (DDA).
Οι Εργατικοί ισχυρίζονται πως η νέα νομοθεσία θα προστατεύσει 600.000 εργαζόμενους ανάπηρους και, ταυτόχρονα θα καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής επτά εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα κατοχυρωμένη νομική προστασία.
Σύμφωνα με την υπουργό, μολονότι η πλειονότητα των εργοδοτών σέβεται τα δικαιώματα των ανάπηρων εργαζομένων, ορισμένες φορές αναφέρονται ακραία περιστατικά.
«Για παράδειγμα, γυναίκες που είχαν στο παρελθόν νοσήσει από καρκίνο και διέτρεχαν ελάχιστες πιθανότητες για μεταστάσεις ή υποτροπή έχασαν τη δουλειά τους, με το δικαιολογητικό ότι δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις νέες εργασιακές απαιτήσεις όπως αυτές προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας».
Η Χοντζ διευκρίνισε, εξάλλου, ότι θα υπάρξει μεταρρύθμιση νόμου τόσο σε σχέση με τους τυφλούς όσο και τους ανθρώπους με μερική τύφλωση, καθώς οι δεύτεροι δυσκολεύονται να αποδείξουν ότι είναι ανάπηροι με τον ισχύοντα νόμο.
Όπως μεταδίδει το ΒΒC, oι μικρές επιχειρήσεις αλλά και όσες είναι δημόσιου χαρακτήρα έχουν περιθώριο έως το 2004 για να διαμορφώσουν το περιβάλλον εργασίας κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να εργαστούν σε αυτό ανάπηροι.
Επιπλέον, οι ανάπηροι πολίτες θα μπορούν να εργαστούν στα Σώματα Ασφαλείας και στην Πυροσβεστική. Το υπάρχον νομοσχέδιο επιτρέπει την πρόσληψη αναπήρων σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και στα ασθενοφόρα.
health.in.gr
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442