Έλεγχο διαχείρισης του δανείου των 10 δισ. δολαρίων στην Τουρκία διενεργεί το ΔΝΤ
Σειρά συναντήσεων με Τούρκους αξιωματούχους ξεκινά τη Δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο της χρήσης του δανείου, ύψους 10 δισ. δολαρίων (3,8 τρισ. δρχ.), το οποίο χορηγήθηκε στην Τουρκία για να ξεπεράσει την κρίση που διέρχεται η οικονομία της.
74
Σειρά συναντήσεων με Τούρκους αξιωματούχους ξεκινά τη Δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο της χρήσης του δανείου, ύψους 10 δισ. δολαρίων (3,8 τρισ. δρχ.), το οποίο χορηγήθηκε στην Τουρκία για να ξεπεράσει την κρίση που διέρχεται η οικονομία της.
Όπως αναφέρει το BBC, ο επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ για την Τουρκία, Κάρλο Κοταρέλι, θα πραγματοποιήσει την πρώτη τακτική επίσκεψή του στη χώρα από τότε που συμφωνήθηκε το πακέτο ενίσχυσής της, τον περασμένο μήνα. Ο Κοταρέλι θα εξετάσει την εφαρμογή των αυστηρών οικονομικών μέτρων, στα οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει η Τουρκία, ώστε να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας της και να υποχωρήσει ο χρόνιος πληθωρισμός της.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υφυπουργός Οικονομικών Σελτζούκ Ντεμιράλπ απέκλεισε το ενδεχόμενο υποτίμησης του νομίσματος της χώρας, κάτι που είχε θεωρηθεί εξαιρετικά πιθανό από οικονομικούς αναλυτές.
Ως αντάλλαγμα για την οικονομική ενίσχυση, η Αγκυρα δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό τομέα, ενώ έχει ήδη προσφέρει προς πώληση το 33,5% της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και το 51% των επίσης κρατικών αερογραμμών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Όσα είπε στην αναφορά του ο κυβερνήτης του Λιμενικού σκάφους
- Συλλυπητήρια ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Θανάση Σκουρτόπουλου – «Το αποτύπωμα που αφήνει θα μείνει ανεξίτηλο»
- Κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής στη Λακωνία – Μεγάλες ζημιές από χείμαρρους στα χωριά του Ταΰγετου
- Φημολογία για συνεργασία του Φραντσέσκο Τότι με τη Ρόμα
- Βρετανία: Η θέση του Στάρμερ υπό απειλή λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν
- Σαρώνει τη δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία – Βροχές και τις επόμενες ώρες στην Αττική
- Επί ποδός οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου λόγω καιρικών φαινομένων-Κλείνουν τα σχολεία
- «Όχι» Φάμελλου στις προτάσεις Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – «Θα γίνει από προοδευτική κυβέρνηση»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/nick-martin-tIatBQ74-VE-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442