Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πιστεύω πολύ στην Ελλάδα», αναφέρει η ζωγράφος Μίλυ Μαρτιώνου

«Πιστεύω πολύ στην Ελλάδα», αναφέρει η ζωγράφος Μίλυ Μαρτιώνου

Ελισάβετ Σταμοπούλου «Οι πίνακές μου είναι η ψυχή μου», αναφέρει η Μίλυ Μαρτιώνου, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες ελληνίδες ζωγράφους, στο in.gr. Δημιουργεί με το βλέμμα στραμμένο στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και με «συμμάχους» της τα ακριλικά και τα λάδια ως εργαλεία. Παρουσιάζει την έκθεσή της «Cosmic Energy» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου-Aίθουσα «Μαρία Ιγγλέση» μέχρι […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

«Οι πίνακές μου είναι η ψυχή μου», αναφέρει η Μίλυ Μαρτιώνου, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες ελληνίδες ζωγράφους, στο in.gr. Δημιουργεί με το βλέμμα στραμμένο στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και με «συμμάχους» της τα ακριλικά και τα λάδια ως εργαλεία.

Παρουσιάζει την έκθεσή της «Cosmic Energy» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου-Aίθουσα «Μαρία Ιγγλέση» μέχρι τις 31 Ιουλίου. Τα εγκαίνιά της είναι την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

«Θέλω να βγάλω μια αισιόδοξη τάση μέσα από τα έργα μου. Έχουν το στοιχείο της θετικής διάθεσης. Πρόκειται για ένα φωτεινό θέαμα», αναφέρει για την έκθεση με την οποία προσπαθεί να αναδείξει την αισιοδοξία και να απομακρύνει για λίγα λεπτά τον προβληματισμό της κρίσης.

«Μέσα στην κρίση με ενδιαφέρει η χαρά, κάτι πολύ όμορφο στο οποίο μπορούμε να εστιάσουμε. Τα έργα μου έχουν και μια παιδικότητα», επισημαίνει, παράλληλα, η κ. Μαρτιώνου, ενώ εξηγεί πως η «κοσμική ενέργεια υπάρχει γύρω μας, μας δίνει μαθήματα και μας επαναφέρει στο σωστό δρόμο».

Η σύγχρονη καλλιτέχνιδα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Hertfordshire του Λονδίνου το 2000, και αρχικά έβλεπε τη ζωγραφική ως εκτόνωση. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ένιωθε πως έπρεπε να συνεχίσει την επιχείρηση των γονιών της. Το εικαστικό κομμάτι, ωστόσο, της έδινε πάντα ενέργεια.

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χώρο και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εκθέσεις ανά τον κόσμο, όπως η Le Grand Exprosition Universalle στον Πύργο του Άιφελ (2014), το Art Fair της Βαρκελώνης (2014), το RomArt (2015) και το Art Monaco (2014) και σε περίοπτες γκαλερί του κόσμου, όπως το Salon National des Beaux Arts του Λούβρου, η Nina Torres Fine Art στο Μαϊάμι και η αθηναϊκή Blender Gallery.

Πίνακές της έχουν φιλοξενηθεί, επίσης, σε χώρους τέχνης στη Φλωρεντία, την Ίμπιζα και τη Βιέννη.

Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από εξέλιξη ως προς τη θεματολογία, καθώς πέρσι πραγματεύτηκε τα ονειρικά δάση και φέτος την κοσμική ενέργεια.

Για το 2016, δε, ετοιμάζεται να εκθέσει έργα της στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Σε πείσμα των καιρών, έχει αποφασίσει να παλέψει στην Ελλάδα δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό .

«Στην Ελλάδα θέλω να είναι η έδρα μου. Με την κρίση τα πράγματα είναι μεν πολύ δύσκολα, θα υπάρξει όμως μέλλον. Πιστεύω πολύ στην Ελλάδα», σημειώνει η κ. Μαρτιώνου η οποία παρατηρεί δράσεις ανάληψης πρωτοβουλιών, με θλίψη όμως διαπιστώνει ότι αυτές δεν προβάλλονται «όσο θα έπρεπε».

entertainment.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024