«Παλιό Τζαμί» πέρασε στη δικαιοδοσία Δήμου
Το «Παλιό Τζαμί» θα αξιοποιηθεί ως Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημοτική Βιβλιοθήκη σύμφωνα με την δημοτική Αρχή.
«Ημερομηνία – ορόσημο είναι η σημερινή για την αποκατάσταση και αξιοποίηση ενός σημαντικού ιστορικού Μνημείου της Νεάπολης, το «Παλιό Τζαμί», το οποίο πέρασε επισήμως στα χέρια του Δήμου Βοΐου, μετά από την υπογραφή της σύμβασης πολυετούς μίσθωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου, Χρήστου Ζευκλή και της Διευθύντριας του Τμήματος Αξιοποίησης Ακινήτων της ΕΤΑΔ, Χριστίνας Κυριακοπούλου» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Βοΐου.
Το κτίριο παρέμενε αναξιοποίητο εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο μετά από τις ενέργειες που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή, η διαχείρισή του πλέον ανήκει στον Δήμο, με σκοπό τη συντήρηση, ανακαίνιση εσωτερικά και αξιοποίησή του ως Πολυχώρο Πολιτισμού και Δημοτική Βιβλιοθήκη, προσθέτει η επίσημη ενημέρωση.
«Ιστορικής σημασίας κτίριο»

«Η σημερινή υπογραφή είναι το αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας, ώστε αυτό το ιστορικής σημασίας κτίριο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες στην περιοχή της Νεάπολης. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να διασώσουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και την ιστορία μας», τόνισε σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου ο Δήμαρχος Βοΐου κατά τη διάρκεια της υπογραφή της σύμβασης, όπου παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Κωστάρας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, Χρήστος Τουλιόπουλος.
*πηγή φωτογραφιών: Δήμος Βοΐου
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442