Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο πριν από το ραντεβού του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο.
Νετανιάχου και Τραμπ θα συναντήσουν για την εφαρμογή της δεύτερης φάσης της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα
Ο Νετανιάχου έκανε λόγο για «εξαιρετική συνάντηση» σε ανάρτησή του στο Χ.
I had a great meeting in Florida with U.S. Secretary of State Marco Rubio. 🇮🇱🇺🇸
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τους απεσταλμένους του Αμερικανού προέδρου, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, καθώς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Η συνάντηση ανάμεσα σε Νετανιάχου και Τραμπ θα είναι η έκτη μετά την επιστροφή του Αμερικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο για τη δεύτερη θητεία του.
Ο Νετανιάχου συνάντησε τους γονείς του νεκρού ομήρου η σορός του οποίου βρίσκεται στη Γάζα
Η επίσκεψη του Νετανιάχου στις ΗΠΑ πραγματοποιείται την ώρα που το Ισραήλ αναμένει την επιστροφή της σορού του ανθυπασπιστή Ραν Γκβίλι, ο οποίος ήταν όμηρος στη Γάζα, γράφει η Jerusalem Post.
Κατά την άφιξή του στις ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε πρώτα με τους γονείς του Γκβίλι.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τους είπε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψει ο «ηρωικός γιος τους στην πατρίδα για να ταφεί σύμφωνα με τα εβραϊκά έθιμα».
Πηγές του CNN, τις οποίες επικαλείται και η Jerusalem Post, αναφέρουν ότι ο Λευκός Οίκος είναι ενοχλημένος από την καθυστέρηση της εφαρμογής της δεύτερης φάσης της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα.