ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει ότι η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους είναι «ανταμοιβή για τη Χαμάς» [Βίντεο]
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κάρολαίν Λέβιτ, ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θεωρεί την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους ως ανταμοιβή για τη Χαμάς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους συνιστά «ανταμοιβή για τη Χαμάς», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λίβιτ.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, ο Τραμπ θα μιλήσει αύριο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για αυτήν την απόφαση που έλαβαν πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, για να τις πληροφορήσει ότι αυτά είναι «απλώς λόγια και όχι συγκεκριμένες ενέργειες».
Tι δήλωσε η Λίβιτ για την οπτική Τραμπ ως προς την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
«Σχετικά με όλα αυτά τα δυτικά κράτη τα οποία αναγνώρισαν το Παλαιστινιακό Κράτος ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής: διαφωνεί με αυτή την απόφαση. Το είπε και στο Ηνωμένο Βασίλειο δίπλα στον φίλο του τον πρωθυπουργό Στάρμερ» ανέφερε η Κάρολαϊν Λίβιτ. «Θεωρεί ότι δεν συμβάλλει σε τίποτα στην απελευθέρωση των ομήρων, που είναι ο πρωταρχικός στόχος αυτή τη στιγμή στη Γάζα» πρόσθεσε.
«Δεν συμβάλλει σε τίποτα στον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης και στο τέλος αυτού του πολέμου. Ειλικρινά, πιστεύει ότι αποτελεί ανταμοιβή για τη Χαμάς. Πιστεύει πως είναι περισσότερο λόγια παρά αρκετή δράση από κάποιους από τους φίλους μας και συμμάχους και θα τον ακούσετε να το λέει και ο ίδιος αύριο από το βήμα του ΟΗΕ» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στην πάγια θέση των ΗΠΑ.

Η αναπληρώτρια ειδική απεσταλμένη των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Μόργκαν Ορτάγκους κάνει χρήση του βέτο στην κατάπαυση του πυρός.
Πάγια η θέση των ΗΠΑ πως η κατάπαυση του πυρός με ταυτόχρονη απελευθέρωση των ομήρων βοηθά τη Χαμάς
Tην Πέμπτη οι ΗΠΑ έκαναν χρήση του δικαιώματος του βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που θα απαιτούσε άμεση, άνευ όρων και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και την άρση όλων των περιορισμών από το Ισραήλ στην παροχή βοήθειας στην Γάζα.
Το ψήφισμα που υποβλήθηκε από τα 10 μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – ανάμεσά τους και την Ελλάδα – έλαβε 14 ψήφους υπέρ. Ήταν η έκτη φορά που οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε σχέση με την επίθεση στη Γάζα και την κατάπαυση του πυρός. από το 1970 έως το 2024, οι ΗΠΑ έχουν κάνει 87 χρήση του βέτο, τις 49 για το Ισραήλ.
Μιλώντας πριν από την ψηφοφορία, η εκπρόσωπος Μόργκαν Ορτάγκους δήλωσε ότι η αντίθεση της Ουάσιγκτον στο ψήφισμα «δεν θα προκαλέσει έκπληξη», καθώς το ψήφισμα δεν καταδικάζει τη Χαμάς ούτε αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί. Το κείμενο επίσης «νομιμοποιεί εσφαλμένα τις ψευδείς αφηγήσεις που ωφελούν τη Χαμάς, οι οποίες δυστυχώς έχουν βρει απήχηση σε αυτό το Συμβούλιο», είπε.
«Αυτό το ψήφισμα αρνείται επίσης να αναγνωρίσει και επιδιώκει να επιστρέψει σε ένα αποτυχημένο σύστημα που επέτρεψε στη Χαμάς να εμπλουτιστεί και να ενισχυθεί σε βάρος των πολιτών που έχουν ανάγκη».
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442