Το συγκινητικό μήνυμα του Πολονάρα στην Ιταλία για την πρεμιέρα με την Ελλάδα: «Να με σκέφτεστε και μένα»
Ο Ακίλε Πολονάρα, που δίνει μάχη με τη λευχαιμία, έστειλε μήνυμα στήριξης στην Εθνική ομάδα λίγο πριν την πρεμιέρας της στο Eurobasket κόντρα στην Ελλάδα.
Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση της Ιταλίας με την Ελλάδα για το Eurobasket 2025, ο Ακίλε Πολονάρα συγκίνησε με το μήνυμά του προς την Εθνική Ιταλίας.
Ο έμπειρος φόργουορντ, που δίνει με θάρρος τη δική του μάχη με τη λευχαιμία, δεν θα μπορέσει να βρεθεί στο παρκέ, ωστόσο παραμένει δίπλα στην ομάδα με την καρδιά και τη σκέψη του.
Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμά του:
«Από το νοσοκομείο θα φωνάζω για την Ιταλία. Η ασθένεια μου έχει μάθει να αγαπώ τα απλά πράγματα. Πάμε, αδέρφια. Το Eurobasket αρχίζει σήμερα. Είστε στη Λεμεσό και εγώ θα είμαι στη Βαλένθια για μια εβδομάδα. Θα μείνω εδώ για όλη την πρώτη φάση, από τη στιγμή που ολοκλήρωσα τον δεύτερο γύρο χημειοθεραπείας πριν λίγες μέρες και έχω ακόμη κάποιες μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο. Αδέλφια μου καλή τύχη. Και μία παράκληση: να με σκέφτεστε και μένα, να παίζετε με ακόμη περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πνεύμα. Ονειρεύομαι να επιστρέψετε στην πατρίδα με ένα μετάλλιο γύρω από τον λαιμό σας. Σας αγαπώ, πρωταθλητές».
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.