«Πού οδηγεί την Ευρώπη η Τζόρτζια Μελόνι;» – Στο εξώφυλλο του περιοδικού Time η Ιταλίδα πρωθυπουργός
Η Μελόνι υποστήριξε ότι ο εθνικισμός της είναι «ένας τρόπος για να προστατευθεί, κανείς, από μια παγκοσμιοποίηση η οποία δεν λειτούργησε»
Το αμερικανικό περιοδικό Time αφιερώνει το νέο του εξώφυλλο στην Ιταλίδα πρωθυπουργό και φιλοξενεί συνέντευξη και πορτραίτο της.
Το άρθρο του Μάσιμο Καλαμπρέζι βασίζεται σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου και επικεντρώνεται στο «Πού οδηγεί την Ευρώπη η Τζιόρτζια Μελόνη» και στο πώς «αποδυνάμωσε τους επικριτές της».
Συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογραμμίζει: «θεωρώ ότι πρέπει να υπερασπίσουμε αυτό που είμαστε. Τον πολιτισμό μας, την ταυτότητά μας, την κουλτούρα μας».
Προσθέτει, δε, ότι «ο εθνικισμός της είναι, κυρίως, ένας τρόπος για να προστατευθεί, κανείς, από μια παγκοσμιοποίηση η οποία δεν λειτούργησε».
View this post on Instagram
Σε ό,τι αφορά τη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, το αμερικανικό περιοδικό υπογραμμίζει ότι η Μελόνι στήριξε με έμφαση τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ότι «ο Τραμπ την άκουσε, απάντησε, αλλά χωρίς να δημιουργηθεί όξυνση.
«Είμαστε και οι δυο μαχητές», σχολίασε σχετικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας».
Σε σχέση με πιο προσωπικές στιγμές του παρελθόντος, η Αριάνα Μελόνι, αδελφή της Ιταλίδας πολιτικού και συντονίστρια του κόμματος, αναφερόμενη στην απόφαση του πατέρα τους να εγκαταλείψει την οικογένειά τους όταν ήταν μικρές, λέει στο περιοδικό Time: «αυτό δείχνε ότι απλά δεν ενδιαφερόταν για εμάς».

Η Μελόνι στο Palazzo Chigi στη Ρώμη στις 4 Ιουλίου Paolo Pellegrin—Magnum Photos για το TIME
Ο εθνικισμός της Μελόνι
Το αμερικανικό περιοδικό υπενθυμίζει ότι στην Ιταλία, πολλοί ασκούν δριμεία κριτική στην πολιτική γραμμή της κυβέρνησης και προσθέτει ότι η Μελόνι «στηρίζει μια πολιτική ατζέντα που συμβαδίζει με εκείνη των νέων, ανερχόμενων αυταρχικών ηγετών» ενώ «δημιουργεί έναν νέο εθνικισμό: τοπικιστικό, με λαϊκισμό, αλλά πιστό στη Δύση, στην Ευρώπη και στις δια-ατλαντικές σχέσεις».
Η Τζόρτζια Μελόνι, από την μεριά της υπογραμμίζει: «με κατηγόρησαν για οτιδήποτε: από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μέχρι τον θάνατο ανθρώπων στην Μεσόγειο. Απλά δεν έχουν επιχειρήματα. Δεν είμαι ρατσίστρια, δεν είμαι ομοφοβική, δεν είμαι όλα όσα λένε για μένα».
Στο τέλος του διαλόγου με τον δημοσιογράφο Μάσιμο Καλαμπρέζι η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τον ρωτά: «είσαι ένας έντιμος άνθρωπος. Αυτά που κάνει η κυβέρνησή μου, η εμπειρία αυτή, σου θυμίζει σε κάτι τον φασισμό;».
- Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος μιλά για πρώτη φορά για τη μάχη του με τον καρκίνο
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
- Παυλόπουλος: Η Δικαστική Εξουσία απομακρύνεται επικίνδυνα από τις ρίζες της χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442