Αστυνομικός ζητούσε… γρηγορόσημο για να εξυπηρετήσει πρόσφυγες στις άδειες διαμονής
Ο αστυνομικός διώκεται για δωροληψία υπαλλήλου και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο ανακριτή για έξι περιπτώσεις χρηματισμού κατά το έτος 2020
Αστυνομικός που υπηρετούσε σε Διεύθυνση Αλλοδαπών της Βόρειας Ελλάδας κατηγορείται ότι εισέπραττε… γρηγορόσημο για να εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα πρόσφυγες στη διαδικασία έκδοσης αδειών διαμονής ενιαίου τύπου ή/και ταξιδιωτικών εγγράφων.
Διώκεται για δωροληψία υπαλλήλου και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο ανακριτή για έξι περιπτώσεις χρηματισμού κατά το έτος 2020. Προηγήθηκε έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.
Εισέπραττε έως 1.500 από κάθε ενδιαφερόμενο πρόσφυγα
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη διαδικασία μεσολαβούσε ένας αλλοδαπός, μέσω του οποίου ο κατηγορούμενος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. -που έχει αποστρατευθεί πλέον- φέρεται να εισέπραττε μέχρι και 1.500 ευρώ για κάθε ενδιαφερόμενο πρόσφυγα, δίνοντας στη συνεχεία στους υφισταμένους του εντολή να… τρέξουν τις σχετικές αιτήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης των αλλοδαπών την περίοδο εκείνη έφτανε τον ένα χρόνο, ενώ όσοι κατέβαλαν το γρηγορόσημο φαίνεται πως εξυπηρετήθηκαν σε 1 με 2 μήνες, παρακάμπτοντας τη σειρά προτεραιότητας, παρότι δεν συνέτρεχαν λόγοι που να επιτρέπουν κάτι τέτοιο.
Εκτός από τον εν αποστρατεία αξιωματικό, για την υπόθεση διώκονται τόσο ο μεσάζων αλλοδαπός (άμεση συνέργεια σε δωροληψία) όσο και οι επωφελούμενοι πρόσφυγες (δωροδοκία υπαλλήλου).
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός ελέγχεται και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς σε τραπεζικούς του λογαριασμού εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ, που φαίνεται να συνδέονται με ανάλογες χορηγήσεις εγγράφων, μέσω άλλων διευθύνσεων αλλοδαπών.
- Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα – Τι έδειξαν μελέτες
- «Ο ατζέντης του Μίλερ-ΜακΙντάιρ έρχεται στην Ελλάδα»
- Μαξίμου gate: Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές
- Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί
- Athens Features in Time Out’s 2026 Ranking
- Ο Λαπόρτα φέρνει αύξηση μπάτζετ και… μεταγραφές στην Μπαρτσελόνα: Πάει για διπλό… χτύπημα με Ράιτ και Τάις
- Η Νάταλι Πόρτμαν γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στα παιδιά της
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442