Σύμβαση με το υπουργείο Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό υπέγραψε η Μπαρτσελόνα η οποία θα διαφημίζει τη χώρα και σε ένα μότο θα τη χαρακτηρίζει «η καρδιά της Αφρικής». Το συγκεκριμένο λογότυπο, σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το Reuters θα προβάλλεται στο πίσω μέρος στις φανέλες προπόνησης των παικτών αλλά και όταν κάνουν προθέρμανση, πριν από τους αγώνες. Η συμφωνία, για τα ίδια ακριβώς πράγματα, περιλαμβάνει και τη γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα.
Διαφήμιση για τουρισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό θα προβάλλεται και στο περιοδικό της Μπαρτσελόνα. Όπως και σε κάποια αναμνηστικά, μαζί με το λογότυπο των «μπλαουγκράνα» αλλά και σε άλλες διαφημίσεις του συλλόγου.
Η συμφωνία είναι τετραετής και η Μπαρτσελόνα δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει υπογράψει με τη ΛΔ του Κονγκό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα θα εισπράττει 11 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Πριν από την Μπαρτσελόνα είχαν συμφωνήσει η Μονακό και η Μίλαν. Για την ομάδα του πριγκιπάτου διέρρευσε ότι ανέρχεται στο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ τον χρόνο και για τη Μίλαν 14 εκατ. για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με το Reuters η συμφωνία της Μπαρτσελόνα με το υπουργείο Τουρισμού της ΛΔ του Κονγκό υπεγράφη στις 29 Ιουνίου. Γίνεται αντιληπτό ότι και η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί μέλος της παγκόσμιας καμπάνιας της αφρικανικής χώρας για να προσελκύσει τουρίστες.
Πρόκριση στους «8» του Champions League εξασφάλισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού και μαζί «αγκάλιασε» την πρώτη θέση στον όμιλο, μετά τη νίκη με 20-9 επί του Αλίμου ΝΑΣ για την 4η αγωνιστική.
LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
Ο ΟΦΗ πέτυχε και τρία τέρματά του στο πρώτο ημίχρονο (16′, 45+4′ Σαλσίδο, 45πεν. Φούντας) κι έτσι πήρε εύκολη νίκη με 3-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό, για την 14η αγωνιστική της Super League.