Πάπας Λέων: «Xρειάζονται αίσθημα ευθύνης και λογική» είπε για την κρίση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Σύμφωνα με τον Πάπα «κανείς δεν θα έπρεπε να απειλεί ποτέ την ύπαρξη του άλλου»
Στην κρίση που έχει προκύψει ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ο ΙΔ’, στο τέλος της σημερινής γενικής ακρόασης για το Άγιο Έτος των Καθολικών.
«Αυτές τις ημέρες, οι ειδήσεις προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Η κατάσταση ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ έχει εκτραχυνθεί σημαντικά. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, επιθυμώ να ανανεώσω την έκκλησή μου υπέρ του αισθήματος ευθύνης και της λογικής», τόνισε ο ποντίφικας.
«Κανείς δεν θα έπρεπε να απειλεί ποτέ την ύπαρξη του άλλου» είπε ο Πάπας
«Οι προσπάθειες που στοχεύουν στην οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου κόσμου, χωρίς την πυρηνική απειλή, πρέπει να πραγματοποιούνται μέσω του σεβασμού και ενός ειλικρινούς διαλόγου, ώστε να οικοδομηθεί μια διαρκής ειρήνη, βασισμένη στην δικαιοσύνη, στην αδελφοσύνη και στο ευρύτερο καλό», πρόσθεσε ο πάπας.

Σύμφωνα με τον πάπα Πρέβοστ «κανείς δεν θα έπρεπε να απειλεί ποτέ την ύπαρξη του άλλου» ενώ «αποτελεί χρέος κάθε χώρας, η στήριξη της ειρήνης, με προώθηση διαδικασιών επανασυμφιλίωσης και λύσεων, οι οποίες να εγγυώνται την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια όλων».
Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ επιτέθηκε στις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 78 ανθρώπων. Το Ιράν απάντησε με μπαράζ επιθέσεων στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones. Τουλάχιστον 3 νεκροί είναι ο απολογισμός των ιρανικών πληγμάτων.
Ιρανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα υψηλόβαθμους αξιωματούχους αναφέρουν ότι η σύγκρουση θα επεκταθεί τις ερχόμενες ημέρες σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή. Οι ΗΠΑ είχαν απειλήσει το Ιράν με φριχτές συνέπειες αν χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.
- Ζέλσον: «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήμασταν άτυχοι στα προηγούμενα ματς»
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)










































![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)











![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442