Κουτσούμπας σε Παλαιστίνιο πρέσβη – «Ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό του παλαιστινιακού κάθε ώρα»
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ»
Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom, είχε σήμερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την οποία εξέφρασε την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό, τονίζοντας πως «εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσει αυτό το έγκλημα που γίνεται εκ μέρους του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, αυτή τη γενοκτονία να τη σταματήσει εδώ και τώρα».
«Ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού κάθε μέρα, κάθε ώρα»
Σημείωσε παράλληλα πως «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ», καθώς και «να υπάρξει άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που είναι και η μοναδική ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής από το 2015».

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
Κουτσούμπας: Να σταματήσει το έγκλημα του κράτους – δολοφόνου, του Ισραήλ
Πιο αναλυτικά ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε:
«Βρισκόμαστε εδώ, κύριε πρέσβη, για να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Εδώ και τώρα πρέπει να σταματήσει αυτό το έγκλημα που γίνεται εκ μέρους του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, αυτή τη γενοκτονία να τη σταματήσει εδώ και τώρα. Να πάψουν να δολοφονούνται αθώοι άνθρωποι, παιδιά, γυναίκες, άμαχος πληθυσμός, να βομβαρδίζονται νοσοκομεία, σχολεία και να πληρώνει ένα βαρύ φόρο αίματος ένας λαός που έχει όλο το δίκιο με το μέρος του.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, να αναπτύξει πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα, και ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή τη στιγμή, ώστε να ανοίξουν όλες οι ανθρωπιστικοί οδοί προς τη Γάζα, προς την Παλαιστίνη, έτσι ώστε οι Παλαιστίνιοι να μπορούν να έχουν φαγητό, νερό, φάρμακα, γιατρούς».
«Είμαστε μαζί σας»
Πρόσθεσε δε πως «απαιτούμε, και με βάση την πρωτοβουλία που πήρε το ΚΚΕ απευθυνόμενο και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, να υπάρξει άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που είναι και η μοναδική ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής από το 2015.
Είμαστε μαζί σας, συνεχίζουμε τον αγώνα. Ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού κάθε μέρα, κάθε ώρα».
Παίρνοντας τον λόγο, ο πρέσβης Yussef Dorkhom είπε: «Μαζί για τη Λευτεριά της Παλαιστίνης» και ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμπλήρωσε «Μέχρι τη νίκη για πάντα!».
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442