Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πολυγύρου στο Υπουργείο Παιδείας
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου αντιδράει στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη συγχώνευση της Σ.Α.Ε.Κ. Πολυγύρου με τη Σ.Α.Ε.Κ. Ν.Μουδανιών.
Την ανησυχία του, για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, να προχωρήσει στη συγχώνευση της Σ.Α.Ε.Κ. Πολυγύρου με τη Σ.Α.Ε.Κ. Ν.Μουδανιών, και τη μεταφορά όλων των ειδικοτήτων και τμημάτων, εκφράζει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, με επιστολή του στην ηγεσία του Υπουργείου.
Ο κ. Εμμανουήλ τονίζει μεταξύ άλλων ότι η λειτουργία της Σχολής ενισχύει όχι μόνο την εκπαιδευτική ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης του Πολυγύρου και υπογραμμίζει: «Η ενδεχόμενη μεταφορά της σχολής στα Νέα Μουδανιά θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, καθώς η μετακίνηση των σπουδαστών προς και από τα Ν. Μουδανιά θα καταστεί δύσκολη, χρονοβόρα και δαπανηρή, γεγονός που πιθανώς θα οδηγήσει σε μείωση των εγγραφών, κάτι που σίγουρα δεν επιθυμούμε, εφόσον επιδιώκουμε να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερους μορφωμένους και καταρτισμένους νέους, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρωταγωνιστές τους μέλλοντος στην χώρα μας».
Να επανεξεταστεί η απόφαση ζητάει ο Δήμαρχος
Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, υποστηρίζει ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση θα πληγεί η εικόνα και ο ρόλος του Πολυγύρου ως διοικητικού και πνευματικού κέντρου της Χαλκιδικής, ενώ χαρακτηρίζει αναίτια και αντιπαραγωγική οποιαδήποτε μεταφορά της υφιστάμενης ΣΑΕΚ Πολυγύρου.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, να επανεξετάσει την απόφαση και να προχωρήσει στη διατήρηση και ενίσχυση της Σ.Α.Ε.Κ. στον Πολύγυρο, καθώς όπως τονίζει ο κ. Εμμανουήλ: «Η παραμονή της εδώ εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και της Σιθωνίας, και επιπλέον στηρίζει την αποκεντρωμένη και ισόρροπη ανάπτυξη της εκπαίδευσης».
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442