Ο Παναθηναϊκός δεν γλυτώνει την ποινή από την UEFA
Ο Παναθηναϊκός έχει παραβιάσει το «cost control» της UEFA και θα τιμωρηθεί σίγουρα με πρόστιμο. Οι πωλήσεις είναι απαραίτητες για να αποφύγει το Τριφύλλι τα χειρότερα...
Τα πολλά χρήματα που δαπάνησε ο Παναθηναϊκός για την ενίσχυση του ρόστερ του για το καλοκαίρι του 2024, είχαν μία σοβαρή παρενέργεια: την παραβίαση των κανονισμών της οικονομικής βιωσιμότητας της UEFA. Το «Cost control» που ελέγχουν πλέον οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, όπως ονομάζεται η διαδικασία που αντικατέστησε το Financial Fail Play.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι δεν θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά έχουν ήδη αρχίσει από τον Απρίλιο. Το Financial Control Body που είναι το αρμόδιο όργανο, λαμβάνει στοιχεία από το λογιστήριο της ΠΑΕ και έχει εικόνα για τα οικονομικά του Τριφυλλιού.
Από το ρεπορτάζ γνωρίζουν όλοι ότι ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να προχωρήσει σε πώληση ή πωλήσεις, που θα αποφέρουν έσοδα μεγαλύτερα από 10 εκατομμύρια ευρώ. Ούτως ώστε να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό του, γιατί δεν περιμένει σημαντικές εισροές κεφαλαίων από άλλες «πηγές», όπως τις χορηγίες και τα εισιτήρια διαρκείας.
Πάντως, η πώληση ή οι πωλήσεις δεν θα επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να αποφύγει το πρόστιμο από την UEFA. Το Τριφύλλι έχει ήδη παραβιάσει την οικονομική βιωσιμότητα και θα τιμωρηθεί με την επιβολή προστίμου. Το ύψος του προστίμου θα εξαρτηθεί στη συνέχεια από τα στοιχεία που θα δώσουν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ.
Aston Villa have begun discussions with UEFA’s club financial control body (CFCB) over a financial settlement after being found in breach of the squad cost ratio rules (SCR) last season ?
✍ – [@MattHughesMedia] #avfc pic.twitter.com/JYbwG2aw16
— ????? ????? (@Total_Villa) April 12, 2025
Τα χρήματα που χρειάζονται οι «πράσινοι» το καλοκαίρι αποσκοπούν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης του club, αλλά και στην πρόληψη των πιο σοβαρών κινδύνων. Γιατί η UEFA όταν διαπιστώνει εκτροχιασμό στο κόστος λειτουργίας μιας ομάδας, την τιμωρεί με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της.
Είναι μία ποινή που ο Παναθηναϊκός τη βίωσε το 2018 και επανήρθε στην Ευρώπη το 2022. Με την αποχή να κοστίζει ακριβά στον Σύλλογο, αφού καταβαραθρώθηκε στη βαθμολογία της UEFA και έχει δύσκολες κληρώσεις στα καλοκαιρινά προκριματικά.
Άρα, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού αυτό το καλοκαίρι έχουν περάσει πωλητήριο στους ποδοσφαιριστές με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία, προκειμένου να φέρουν χρήματα στο ταμείο. Αυτό που λένε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» είναι πως δεν θα ξεπουλήσουν, αλλά δεν υπάρχει φέτος παίκτης για τον οποίο δεν θα ακούσουν προτάσεις.
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Κατάρρευση του αφηγήματος για UEFA και Λανουά και η διαρροή ορισμών
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η τέχνη να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
- Ο Μαρτσίνιακ, ο τραυματισμός του, το μουντιάλ και η Σαουδική Αραβία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442