Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συνταγή: Spring rolls σε πέντε βήματα

Συνταγή: Spring rolls σε πέντε βήματα

Μια συνταγή εύκολη, απολαυστική και σύμβολο της άνοιξης.

Αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά πιάτα της κινέζικης κουζίνας, που όλοι αγαπάμε να τσιμπάμε μαζί με τα νουντλς μας. Ο λόγος για τα spring rolls που πάντα θέλουμε να έχουμε δίπλα μας, όταν φτιάχνουμε κινέζικο φαγητό. Και το καλύτερο από όλα; Η συνταγή να τα φτιάξουμε σπίτι είναι πανεύκολη.

Σε περίπου 30 λεπτά και σε μόλις πέντε βήματα, μπορεί κάποιος να φτιάξει τα spring rolls που θέλει. Τις περισσότερες φορές είναι γεμιστά με διάφορα λαχανικά -κάποιες φορές και με κρέας- ενώ η παράδοση θέλει το τηγάνισμα να γίνεται σε γουόκ. Αν δεν έχουμε, μας κάνει και το αντικολλητικό τηγάνι.

Τα υλικά

2 πράσα, ψιλοκομμένα
2 καρότα, τριμμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κουρκουμάς
1/2 κ.γ. σκόνη κάρι
αλάτι
πιπέρι
3 φύλλα κρούστας
2 κ.σ. σουσάμι

Η διαδικασία

Σοτάρουμε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε τον κουρκουμά και το κάρι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ακουμπάμε στην επιφάνεια εργασίας μας τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο. Τα διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση και ξανά στη μέση. Τα ανοίγουμε και τα κόβουμε στις τσακίσεις έτσι ώστε να έχουμε 12 μακρόστενες λωρίδες.

Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση λαχανικών στη μία μικρή πλευρά της κάθε λωρίδας. Διπλώνουμε τις δύο άκρες τις λωρίδας ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να μη μας φύγει στο τύλιγμα. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Κλείνουμε το κάθε ρολό με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

Βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί που έχουμε ντύσει με ένα φύλλο λαδόκολλας. Αλείφουμε την επιφάνεια των ρολών με ελάχιστο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.

Σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα ή με σάλτσα δαμάσκηνου.

* Πηγή: Vita

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο