Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ζεστές και θρεπτικές: Οι πιο γευστικές σούπες του χειμώνα

Ζεστές και θρεπτικές: Οι πιο γευστικές σούπες του χειμώνα

Οι αχνιστές βελουτέ σούπες αποτελούν ένα από τα καλύτερα comfort food του χειμώνα και εμείς βρήκαμε τις καλύτερες!

Θρεπτικές, νόστιμες και δυναμωτικές, οι σούπες αποτελούν ένα από τα καλύτερα πιάτα του χειμώνα. Συνδυάζουν απίστευτη γεύση, διαφορετικές υφές και πολλά θρεπτικά συστατικά που τονώνουν την υγεία μας, χαρίζοντάς μας ευεξία.

Ειδικά, όταν συνδυάζονται με λαχανικά όπως το σπανάκι, τα μανιτάρια και η πατάτα τότε η γεύση απογειώνεται. Ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες συνταγές για να φτιάξετε και εσείς πανεύκολα τις πιο γευστικές σούπες.

Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να τα καταφέρετε, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε κατσαρόλες και ραβδομπλέντερ ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Μάλιστα, θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Οι καλύτερες σούπες του χειμώνα

Δυναμωτική σούπα με σπανάκι

Υλικά

  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη
  • Zωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 550ml γάλα
  • 450 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Μοσχοκάρυδο, για γεύση
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε απαλά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε την πατάτα και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαγειρεύεται η πατάτα.

Ρίξτε το γάλα και αφήστε το να σιγοβράσει, στη συνέχεια ανακατέψτε το μισό σπανάκι και το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να μαραθεί εντελώς το σπανάκι. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά.

Αδειάστε τη σούπα σε ένα δοχείο, προσθέστε το υπόλοιπο σπανάκι και επεξεργαστείτε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε δόσεις.

Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα και ζεστάνετε ξανά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Μπορεί να θέλετε να αραιώσετε τη σούπα με λίγο επιπλέον ζωμό, αν είναι πολύ πηχτή. Βάλτε τη σούπα σε μπολ και περιχύστε την κρέμα γάλακτος.

Κρεμώδης σούπα με κάστανο με μανιτάρια και γραβιέρα

Υλικά

  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 2 πράσα, σε ροδέλες
  • 40 ml κονιάκ
  • 60 γρ. μανιτάρια
  • 350 γρ. κάστανα, προβρασμένα
  • Zωμός λαχανικών
  • 1 κοφτό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 120 γρ. γραβιέρα Κρήτης, σε κύβους
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Σβήνετε με κονιάκ και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίξτε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα μαζί με το νερό μέσα στο οποίο έχουν μουλιάσει και προσθέστε τα κάστανα και τον ζωμό των λαχανικών. Ρίξτε αλάτι, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου είκοσι λεπτά.

Πολτοποιήστε την σούπα με το ραβδομπλέντερ, το μοσχοκάρυδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε, σερβίρετε την σούπα ζεστή και μοιράστε από πάνω γραβιέρα.

Βελούδινη σούπα με πατάτα και πράσο

Υλικά

  • 1 ½ κ.γ. ελαιλόλαδο
  • 3 πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (3 φλ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • Ζωμό κοτόπουλου
  • 3 μεσαίες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε τα πράσα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα, μετά ρίξτε το ζωμό με νερό και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία – όταν πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, χωρίς κάλυμμα, για 10 λεπτά.

Αδειάστε τη σούπα μέσα από ένα σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε τα πράσα στο μπλέντερ, προσθέτοντας λίγο ζωμό αν χρειαστεί.

Αποσύρετε από τη φωτιά, πολτοποιήστε καλά τις πατάτες και προσθέστε την κρέμα γάλακτος το αλάτι και το πιπέρι.

Βάλτε τον πουρέ από τα πράσα πίσω στην κατσαρόλα, προσθέστε τις πατάτες και σιγοβράστε, σκεπασμένες, μέχρινα μαλακώσουν, 10 έως 15 λεπτά. Επιστρέψτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεστάνετε μέχρι να σερβίρετε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο