Βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας εξαπολύει η Νέα Αριστερά μετά την πτώση του ασανσέρ στον Ερυθρό Σταυρό.
«Εν έτει 2025, στην πρωτεύουσα μιας ευρωπαϊκής χώρας τέσσερις άνθρωποι κινδυνεύουν από πτώση ασανσέρ σε δημόσιο νοσοκομείο. Τα όσα συνέβησαν σήμερα στον Ερυθρό Σταυρό είναι εξοργιστικά. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα ενός συστήματος υγείας που έχει αφεθεί στην τύχη του. Ελλείψεις προσωπικού, μεγάλες αναμονές στα χειρουργεία, υποδομές σε κατάρρευση», σημειώνει η ΝΕΑΡ.
«Είναι επικίνδυνοι» λέει η Νέα Αριστερά μετά το περιστατικό με το ασανσέρ
«Δεν ξέρουμε τι είδους σόου θα επιλέξει να στήσει ο προκλητικός κύριος Γεωργιάδης. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η στρατηγική επιλογή του ίδιου και του κ. Μητσοτάκη είναι οι μπίζνες των ιδιωτών στην υγεία. Είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών», καταλήγει.
Το νοσοκομείο διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας χρήσης τους ασανσέρ
Για την διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την 1η Υ.ΠΕ ενώ η διοικήτρια ενημέρωσε πως «ο εν λόγω ανελκυστήρας τηρούσε όλους του κανόνες ασφαλείας. Οι τελευταίες δύο συντηρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 02 & 19-12-2024 και η σύμβαση συντήρησης των ανελκυστήρων είναι σε ισχύ».
Σε ανάρτηση του για το περιστατικό, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε τη λύπη του «ιδιαίτερα για την ταλαιπωρία αυτών που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στον ανελκυστήρα» και διαβεβαίωσε ότι «τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια των εργαζομένων, των ασθενών και των συνοδών τους».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.