Η βραδιά στο Μαρακανά θα μείνει αξέχαστη. Αλλά για όλους, το ταξίδι ίσως και να βρίσκεται στην αρχή του. Το κέρδη τεράστια σε όλα τα επίπεδα για τον Ολυμπιακό.
Τα ονόματα των Ερυθρόλευκων που αναμφίβολα εκπροσωπούν ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, γράφουν ιστορία.
Όπως πριν από λίγους μήνες, όταν σήκωσαν το τρόπαιο του Youth League, αφήνοντας άφωνη την Ευρώπη με το επίτευγμά τους. Τώρα, λες και πρόκειται για αμετανόητους κυνηγούς τίτλους, αυτά τα χρυσά νιάτα θέλουν να σηκώσουν το Διηπειρωτικό. Ποιος ξέρει, ίσως κάποιοι στίχοι τραγουδιού αφορούν στο εξής και τους ίδιους, μπορεί κάποιος να εμπνευστεί και να ντύσει με λόγια αυτές τις στιγμές που δίνουν παραπάνω φως σε μια πορεία αληθινά απίστευτα φωτόλουστη.
Πέρα από τα όποια σημειολογικά συμβαίνουν ή θα συμβούν το βράδυ του Σαββάτου και θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικής κοινότητας απανταχού της Γης, αυτή η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών ισοδυναμεί με έναν τελευταίο χορό. Μια παρέα που μεγάλωσε μαζί, έμαθε κοινούς ποδοσφαιρικούς κώδικες στο σχολείο του Ολυμπιακού και ανοίγει τα φτερά της, έτοιμη να διεκδικήσει χώρο στην κοινωνία των μεγάλων. Είναι η ουσία. Ξεδιπλώνουν σε ένα χαλί από γρασίδι το πλήθος των ικανοτήτων τους. Κάποιοι ήδη δοκιμάζουν το επόμενο βήμα, είναι ο Σίνα, ο Κωνσταντίνος Κωστούλας, ο Κουτσογούλας.
Αλλοι, ανέβηκαν επίπεδο γιατί έκαναν προετοιμασία με τους κατόχους του Κόνφερενς Λιγκ και αγωνίζονται με θαυμαστή επάρκεια δίπλα σε παίκτες έμπειρους και με περισσότερες παραστάσεις. Τα καταφέρνουν. Ο Κουτσίδης και ο Μπακούλας, ο Χαράλαμπος Κωστούλας, ο Μουζακίτης και ο Παπακανέλλος, είναι πλέον έτοιμοι ποδοσφαιριστές. ‘Η για να είναι κάποιος ακριβής, έχουν όλη τη μαγιά ώστε να γίνουν στο άμεσο μέλλον πανέτοιμοι και να προσφέρουν στον Ολυμπιακό, μα ταυτόχρονα και στο εγχώριο ποδόσφαιρο.
Αυτό είναι το μείζον. Η εξέλιξή τους. Η πορεία προς το καλύτερο. Οι Ερυθρόλευκοι τους παρέχουν όλα τα εχέγγυα. Το βήμα έγινε. Η βραδιά στο Μαρακανά θα μείνει αξέχαστη. Αλλά για όλους, το ταξίδι ίσως και να βρίσκεται στην αρχή του. Το κέρδη τεράστια σε όλα τα επίπεδα για τον Ολυμπιακό.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Η έρευνα του CIES δείχνει ότι στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός (6,2%) και ο ΠΑΟΚ (6.1%) δίνουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες Κ21. Ο στόχος των Πειραιωτών φάνηκε από τις αλλαγές και τις σημαντικές επενδύσεις στα τμήματα υποδομής ακόμη και μεσούσης της σεζόν. Και αυτό θα συνεχιστεί, με στόχο τους νέους «Μουζακίτηδες».
Ο ιδιοκτήτης της Χάποελ Τελ Αβίβ, Οφέρ Γιανάι αποκάλυψε ότι ο Βασίλιε Μίσιτς έχασε πέντε κιλά από τότε που η κοπέλα του άρχισε να του μαγειρεύει. Μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να την ευχαριστήσει.
Η Μπαρτσελόνα είπε «ευχαριστώ» στην Τζιρόνα που έκοψε βαθμούς από τη Ρεάλ «κλείδωσε» τον τίτλο στη La Liga επί της ουσίας και πλέον σκέφτεται τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης
Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Φούλαμ στο Άνφιλντ, με τον 17χρονο διεθνή Άγγλο Ενγκουμόχα να ανοίγει το σκορ στο 36' και τον Σαλάχ να «σφραγίζει» τη νίκη με εντυπωσιακό τελείωμα στο 40'.