Ωρωπός: Συνελήφθη ηλικιωμένη για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση
Η σύλληψη της ηλικιωμένης, που κατηγορείτο για δύο φωτιές στον Ωρωπό, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Στη σύλληψη μιας ηλικιωμένης ημεδαπής για πρόκληση πυρκαγιάς από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση προχώρησαν χθες Σάββατο 10 Αυγούστου αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Οινοφύτων.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η ηλικιωμένη κατηγορείται ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα σε οικοπεδικό χώρο, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα για δυο πυρκαγιές στις 06 και στις 10 Αυγούστου του 2024, στην περιοχή Ασπροχώρι του Ωρωπού Αττικής.
Παράλληλα από τις Αρχές της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.413,50 ευρώ.
Η ηλικιωμένη οδηγήθηκε σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη 14 Αυγούστου.
Φωτιά στη Βάρη: Στη φυλακή ο καθηγητής που κατηγορείται για εμπρησμό
Παράλληλα, στη φυλακή οδηγήθηκε ο 66χρονος κατηγορούμενος ως εμπρηστής της Βάρης, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.
Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εμπρησμό δάσους από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση καθώς φέρεται να έβαλε τέσσερις φωτιές στις 8 και 9 Ιουνίου στην περιοχή Χέρωμα Βάρης Αττικης.
Ο συλληφθείς που δηλώνει συγγραφέας αρχαιολατρικών συγγραμμάτων, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και είχε διατελέσει και καθηγητής στην ακαδημία της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τις επίμαχες ώρες των πυρκαγιών βρισκόταν στο σπίτι του, καθώς είναι κάτοικος της περιοχής.
Η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό από τα σημεία έναρξης των πυρκαγιών, έφτασε στα ίχνη του 66χρονου, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)









![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)


























![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442