Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Καληδονία – Απαγορεύτηκε το TikTok
«Οδεύουμε κατευθείαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας, Λουί Λε Φρανκ.
Εξαιρετικά τεταμένο εξακολουθεί να είναι το κλίμα στην Νέα Καληδονία ενώ έχει αναπτυχθεί ο στρατός για την ασφάλεια αεροδρομίων και λιμανιών και έχει απαγορευτεί και το TikTok σύμφωνα με την Le Parisien.
Ο Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε την Τρίτη την ανάπτυξη στρατιωτών «για την ασφάλεια» των λιμανιών και του αεροδρομίου της Νέας Καληδονίας, καθώς και την απαγόρευση του κοινωνικού δικτύου TikTok .
??The French Empire has deployed its military to put down insurgents in the Pacific island of New Caledonia, which is near Australia!
And France has also banned TikTok in that island to hide human rights violations.
Freedom, democracy and Western values on display pic.twitter.com/VfpAyyZfFa
— Sir Chilliebean (@Chilliebeanz) May 15, 2024
Σε λιμάνια και αεροδρόμιο ο στρατός
«Στρατιώτες από τις ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσονται για την ασφάλεια των λιμανιών και του αεροδρομίου της Νέας Καληδονίας», είπε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη διυπουργικής μονάδας κρίσης στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο ύπατος αρμοστής σε αυτό το έδαφος, Λουί Λε Φρανκ, ο οποίος είχε ζητήσει ενισχύσεις από τον στρατό για την προστασία του αεροδρομίου της Νουμέα, από την πλευρά του «ανήγγειλε απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευσε το TikTok» , διευκρίνισε ο Γκάμπριελ Ατάλ.
Στο Συμβούλιο Άμυνας ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αύριο αναμένεται να προεδρεύσει σε νέα σύσκεψη. Τέσσερις θάνατοι και εκατοντάδες τραυματίες είναι μέχρι στιγμής τραγικές συνέπειες σε αυτό το γαλλικό έδαφος στον Ειρηνικό.
«Οδεύουμε κατευθείαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε επί τόπου ο Ύπατος Αρμοστής της Δημοκρατίας, Λουί Λε Φρανκ.
Δύο ριζοσπάστες αυτονομιστές έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση στο Γαλλικό Πρακτορείο.
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έγινε γήπεδο! (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-136x85.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442