Στη δίνη των καιρικών φαινομένων έχει παραδοθεί η Βραζιλία, η οποία πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.
Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι αγνοούνται, ενώ οι καταστροφές σε υποδομές είναι ανυπολόγιστες.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από βίντεο, τη στιγμή που το νερό «καταπίνει» γέφυρα στη Σάντα Μαρία.
Δείτε το βίντεο:
Η στάθμη του νερού σε κάποιες πόλεις ξεπέρασε τα επίπεδα των ιστορικών πλημμυρών του 1941 και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο αφότου τηρούνται τα σχετικά αρχεία εδώ και ενάμιση αιώνα, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία της Βραζιλίας.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.