Στον 5ο της τελικό στη διοργάνωση, που διεξήχθη στο «Stade Olympique Alassane Ouattara της Αμπιντζάν», η ομάδα του Φαέ επικράτησε με 2-1 της Νιγηρίας και πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς της το βαρύτιμο τρόπαιο.
Το πρώτο μετά το 2015 και το τρίτο συνολικά μετά από το «παρθενικό» του 1992!
Η ήττα στο ματς των ομίλων από τη Νιγηρία πείσμωσε την «οικοδέσποινα» του τουρνουά, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο 38′, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κεσιέ στο 62′ και να πάρει το τρόπαιο με γκολ του Αλέ από ασίστ του Αντιγκρά για το 2-1 στο 81′.
Στην 8η της παρουσία σε τελικό η Νιγηρία δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, παρότι ο τελικός ξεκίνησε με τις ιδανικότερες συνθήκες. Το γκολ του Εκόνγκ, μάλιστα, έκανε τον αρχηγό των «σούπερ αετών» τον πρώτο ποδοσφαιριστή που σκόραρε εις βάρος της Ακτής Ελεφαντοστού σε τελικό Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Νιγηριανούς. Η Ακτή πίεσε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε από ισάριθμες ασίστ του Αντινγκρά να φέρει… τούμπα τον τελικό και να πάρει το τρίτο Κύπελλο στην Ιστορία της.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε για 3ο σερί ματς χωρίς νίκη (1-1 με τη Μπράιτον) και πλέον η Άρσεναλ έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει στο +8, εφόσον την Πέμπτη (8/1) νικήσει στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.