Αύριο το Υπουργικό – η ώρα των… υπουργών για τα ομόφυλα ζευγάρια
Η κυβέρνηση επιχειρεί συνολικά χαμηλούς τόνους για το θέμα χωρίς πάντως να αφήνει περιθώρια για υποχωρήσεις από τη βασική φιλοσοφία του νόμου.
Κλειδώνει όπως όλα δείχνουν για αύριο, Τετάρτη, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα. Μετά την αναβολή λόγω νόσησης του πρωθυπουργού από H1N1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα το πρωί σε τηλεδιάσκεψη από το σπίτι του – στον πρωινό καφέ που καθημερινά… σερβίρεται στο Μαξίμου – με τους συνεργάτες του και άναψε πράσινο φως για τη σύγκληση του Υπουργικού.
Εκτός απροόπτου η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αργότερα το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει ότι αύριο θα υπάρξει η «απάντηση» της κυβέρνησης στις σημερινές αποφάσεις της ιεραρχίας για την προωθούμενη «ισότητα στον γάμο».
Μετά την εισαγωγική παρουσίαση του νόμου από τον Άκη Σκέρτσο αναμένεται να τοποθετηθούν άλλοι υπουργοί, ανάμεσά τους και ο Μάκης Βορίδης
Είναι άλλωστε σε εξέλιξη η συνεδρίαση όλων των εν ενεργεία μητροπολιτών και το ανακοινωθέν αναμένεται το μεσημέρι, μέχρι τις 13:30.
Χαμηλοί τόνοι
Η κυβέρνηση επιχειρεί συνολικά χαμηλούς τόνους για το θέμα χωρίς πάντως να αφήνει περιθώρια για υποχωρήσεις από τη βασική φιλοσοφία του νόμου. Ταυτόχρονα όμως δεν επιθυμεί μονοθεματική ατζέντα, εξ ου και προβάλλει ως μεγάλο θέμα της αυριανής συνεδρίασης τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη (δικαστικός χάρτης).
Σε κάθε περίπτωση φτάνει η… ώρα των υπουργών για τα ομόφυλα ζευγάρια. Και αυτό γιατί μετά την εισαγωγική παρουσίαση του νόμου από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο αναμένεται να τοποθετηθούν άλλοι υπουργοί. Ανάμεσα τους ένας εκ των διαφωνούντων, ο έτερος υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.
Οι πληροφορίες επιμένουν, όπως έχει γράψει το in, ότι ο Βορίδης θα εκφράσει τις θέσεις του αλλά χωρίς διάθεση να ανοίξει ενδοκυβερνητικό μέτωπο για το θέμα. Λένε πολλά οι πρόσφατες παρεμβάσεις του ενώπιον κομματικού ακροατηρίου (σε Μαρκόπουλο, Θεσσαλονίκη και Πολυγύρο Χαλκιδικής), οι οποίες είχαν ενωτικό για τη ΝΔ χαρακτήρα αλλά και υποστηρικτικό προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη «σημαντική δουλειά» της κυβέρνησης.
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής
- Βουλή: Το βαρύ κλίμα στη ΚΟ της ΝΔ, η αβεβαιότητα και οι αντιπαραθέσεις για τις άρσεις ασυλίας των «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Harper’s Bazaar Greece: Το τεύχος Μαΐου κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442