Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει σήμερα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει σήμερα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Η εγκύκλιος, με την απόφαση που θα λάβει η Ιεραρχία της Εκκλησίας, θα αναγνωστεί στους ναούς την Κυριακή 28 Ιανουαρίου

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στις 10:00 το πρωί η  Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας με μοναδικό θέμα στην ατζέντα των εργασιών της, τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Η εγκύκλιος, με την απόφαση που θα λάβει η Ιεραρχία της Εκκλησίας, θα αναγνωστεί στους ναούς την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ενώ θα σταλούν και επιστολές προς τους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι  λόγοι που η εκκλησία είναι αντίθετη.

Την εισήγηση θα κάνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής και θα αναπτύξει τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

«Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο»

Αμέσως μετά, οι ιεράρχες θα συζητήσουν διεξοδικά και στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί θα εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι πολλοί Μητροπολίτες πιέζουν να ληφθεί απόφαση στην κατεύθυνση της σκληρής γραμμής, λίγες ημέρες μετά την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για δημοψήφισμα, κάτι που έχει ήδη απορρίψει η κυβέρνηση.

Ο καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου, Ιωάννης Κονιδάρης, διευκρινίζει ότι «η Πολιτεία θα νομοθετήσει και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να το δεχθεί, καθώς η νομοθεσία ισχύει για όλους».

«Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα»

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθετήθηκε για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

«Θα συνέλθει η ιεραρχία μετά από δυο τρεις μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας, επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς εκφράζει τη θέλησή του και την πορεία του» συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε στη συνέχεια: «Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δε θέλει, όχι. Το ποίμνιο δεν θέλει να κατέβει, να ενημερωθεί πρέπει. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν»

Επίσης, ανέφερε: «Πώς θα ζήσω σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες; Πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα; (…) Είναι θέμα της κοινωνίας, η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024