Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: ΜΑΓΚΙ ΘΑΤΣΕΡ ΑΚΟΥΣ;

Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: ΜΑΓΚΙ ΘΑΤΣΕΡ ΑΚΟΥΣ;

Λίγο μια νίκη από εκείνες που ούτε στο… σινεμά. Λίγο η χαρά μπερδεμένη με κριθάρι. Και κάπως έτσι, 45 χρόνια μετά να σου επίκαιρη ξανά εκείνη η Νορβηγία - Αγγλία ιστορία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

9 Σεπτεμβρίου 1981, η Νορβηγία φιλοξενούσε την Αγγλία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Δίχως παράσημα στο πέτο. Δίχως καλά-καλά ένα σοβαρό ποδοσφαιρικό υπόβαθρο σε επίπεδο εθνικής ομάδας.

Παρά ταύτα κατάφεραν κάτι που ως και σήμερα μνημονεύεται ως μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους: 2-1 με ανατροπή κόντρα σε Μπράιαν Ρόμπσον, Γκλεν Χοντλ Κέβιν Κίγκαν.

Ακολούθησε ότι μπορεί να συμβεί μπερδεύοντας μια απροσδόκητη επιτυχία με μπόλικο… κριθάρι. Ότι έκανε ο Μπιέργκε Λίλελιεν, ένας από τους πιο δημοφιλείς σπορτσκάστερ της χώρας: «Είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο! οι καλύτεροι στον κόσμο! Νικήσαμε την Αγγλία, τη γενέτειρα των γιγάντων! Του Λόρδου Νέλσον, του Σερ Γουίνστον Τσόρτσιλ, της Λαίδης Νταϊάνα – τους νικήσαμε όλους! Τους νικήσαμε όλους! Μάγκι Θάτσερ, με ακούς; Μάγκι Θάτσερ, έχω ένα μήνυμα για σένα, στη μέση της προεκλογικής περιόδου. Έχω ένα μήνυμα για σένα: Τα αγόρια σας… τους δώσαμε και καταλάβανε!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη in.gr (@in.gr_official)

Πως αντέδρασαν οι Άγγλοι; Με χιούμορ. Το 2002 μάλιστα, ο Observer χαρακτήρισε την περιγραφή του Λίλελιεν ως την καλύτερη αθλητική περιγραφή όλων των εποχών. Και αν τυχόν απορείτε; Ναι, είναι μια ιστορία που εσχάτως έχει την τιμητική της στο Νησί, μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο πραγματικά μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού Νορβηγίας και Αγγλίας.

Ο προημιτελικός στο Μαϊάμι. Οι πρώτοι με… Χάαλαντ-Χάαλαντ απέκλεισαν κοτζάμ Βραζιλία και κάθε φορά που ακούγεται «ρουυυ» στις κερκίδες δίνουν παράσταση. ΟΙ άλλοι με Χάρι Κέιν είναι μαζί με τους Γάλλους οι καλύτεροι της διοργάνωσης και το σουξέ ως τον τελικό είναι English man in New York σε επανεκτέλεση

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies