Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιερά Σύνοδος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Τα παιδιά δεν είναι κατοικίδια και αξεσουάρ»

Ιερά Σύνοδος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Τα παιδιά δεν είναι κατοικίδια και αξεσουάρ»

Η Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Μητροπόλεις με τις θέσεις της Εκκλησίας για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Εγκύκλιο με τις θέσεις της για την ισότητα στον γάμο εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, ανακοινώνοντας και επίσημα την αντίθεσή της.

Η Ιερά Σύνοδος έστειλε εγκύκλιο, την εγκύκλιο υπογράφει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προς όλες τις Μητροπόλεις τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στην οποία αναφέρονται οι συνοπτικές θέσεις της για το γάμο ομοφύλων και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Σημείωνεται δε, ότι η Ιερά Σύνοδος τοποθετείται κατά του πολιτικού γάμου γενικά και όχι μόνο του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην εγκύκλιο, καταγράφεται η διαφωνία της Εκκλησίας της Ελλάδας «με την ομόφυλη γονεϊκότητα, γιατί δεν ικανοποιεί τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα, και δεύτερον, διαφωνεί με τον ομόφυλο γάμο, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα».

Η Εκκλησία της Ελλάδος τονίζει ακόμη ότι δεν πρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο…. ακτιβιστικής πίεσης, καθώς και ότι «τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας, ούτε «αξεσουάρ» που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση».

Στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου επισημαίνεται ακόμη ότι «όπως έχει εξηγήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον θεσμό της υιοθεσίας το κράτος οφείλει να παρέχει σε ένα παιδί την κατάλληλη οικογένεια για να το μεγαλώσει, και όχι να παρέχει παιδιά σε όποιον θέλει να γίνει γονέας. Στο πλαίσιο της υιοθεσίας την προτεραιότητα έχει το συμφέρον του παιδιού που στερείται γονέων ή κατάλληλων γονέων και όχι η άποψη του ενήλικα, που πιστεύει ότι είναι κατάλληλος ως γονέας».

Άγιον Όρος: «Όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία

Την αντίθεσή της στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία εκφράζει σε ανακοίνωσή της η κοινότητα του Αγίου Όρους.

Η κοινότητα επισημαίνει για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ότι «αντίκειται στην ευαγγελικήν διδασκαλίαν, αλλά και εις την μακραίωνην παράδοσιν του ευσεβούς έθνους και γένους ημών»

Σε ανακοίνωση του Αγίου Όρους, η κοινότητα του εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το ζήτημα και απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει «εις την αναγγελθείσαν αντιευαγγελικήν νομοθεσίαν».

Η ανακοίνωση της κοινότητας του Αγίου Όρους:

«Ἐξ ἀφορμῆς προσφάτων δηλώσεων περὶ τῆς προθέσεως τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως διὰ τὴν νομοθέτησιν τοῦ γάμου τῶν «ὁμοφύλων ζευγῶν», ὡς ἐπίσης καὶ τῆς υἱοθεσίας τέκνων ὑπ’ αὐτῶν, ἡ καθ’ ἡμᾶς Ἱερὰ Κοινότης ἐκφράζει τὸν ἔντονον προβληματισμὸν καὶ ἀνησυχίαν πάντων τῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων. Τὸ Ἅγιον Ὄρος, ὡς χῶρος προσευχῆς καὶ ἀσκήσεως εὔχεται ταπεινῶς γιὰ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους, ὡς εἰκόνας τοῦ Θεοῦ. Παρὰ ταῦτα ἐκφράζομεν τὸν προβληματισμὸν καὶ τὴν βαθεῖαν λύπην μας γιὰ τὰ σχεδιαζόμενα νομοθετήματα» αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

«Ὀφείλομεν, διὰ τῆς παρούσης ἀνακοινώσεως, νὰ δηλώσωμεν σαφῶς ὅτι κάθε μορφὴ γάμου ἢ τεκνοθεσίας, ἡ ὁποία ἀντίκειται εἰς τὴν εὐαγγελικὴν διδασκαλίαν, ἀλλὰ καὶ εἰς τὴν μακραίωνην παράδοσιν τοῦ εὐσεβοῦς ἔθνους καὶ γένους ἡμῶν, ὅσον ἀφορᾶ εἰς τὸν ἱερὸν θεσμὸν τῆς οἰκογενείας, εὑρίσκει ἡμᾶς ἀπολύτως ἀντιθέτους.

»Ἀπευθύνομεν θερμὴν ἔκκλησιν ὅπως ἡ Ἑλληνικὴ Κυβέρνησις μὴ προχωρήση εἰς τὴν ἀναγγελθεῖσαν ἀντιευαγγελικὴν νομοθεσίαν, εὐχόμενοι ἡ Προστάτις τῆς πατρίδος μας καὶ Ἔφορος τοῦ Ἁγίου Ὄρους Ὑπεραγία Θεοτόκος νὰ μεσιτεύη πρὸς τὸν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστὸν γιὰ νὰ ὁδηγήση ὅλους σὲ μετάνοια καὶ ζωὴ συμφώνως πρὸς τὸ φῶς τοῦ Εὐαγγελίου καὶ τὴν διδασκαλία Του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024