Γκέι γάμοι: Γεγονός ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών μέχρι το τέλος του έτους
Αναμένονται αντιδράσεις
Στη Βουλή αναμένεται να έρθει, λίγο πριν το τέλος του χρόνου, το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών.
Το θέμα φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων ενώ τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε «πυρετός» συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και στενών συνεργατών του.
Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα στα πρότυπα των βασικών αξόνων σχετικών νομοσχεδίων άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με τις αντίστοιχες τελετές να λαμβάνουν χώρα στο σύνολο των κατά τόπους δημαρχείων της επικρατείας και με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που ισχύουν και για τους γάμους των ετερόφυλων πολιτών.
Το θέμα της τεκνοθεσίας
Στον αντίποδα, σύμφωνα με το κυρίαρχο για την ώρα σκεπτικό, προβλέπονται μια σειρά από περιορισμούς όσον αφορά το αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αυτό της τεκνοθεσίας.
Αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Απογευματινή», φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο της επέκτασης και για τους άνδρες της κείμενης νομοθεσίας η οποία αφορά τη δυνατότητα μιας γυναίκας να προχωρά στην υιοθεσία ενός παιδιού χωρίς να ανοίγει ο δρόμος για την κίνηση των αντίστοιχων διαδικασιών για το ομόφυλα ζευγάρια που είτε θα προχωρήσουν σε γάμο είτε θα προτιμήσουν το σύμφωνο συμβίωσης.
Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα
Δηλαδή, ένας άντρας όπως ισχύει σήμερα αποκλειστικά και μόνο για τις γυναίκες, θα μπορεί από εδώ και στο εξής να υιοθετεί κατά μονάς ένα παιδί αλλά το μέτρο αυτό δεν θα μπορεί αν εφαρμοστεί σε αυτή τη φάση σε ομόφυλα ζευγάρια, είτε πρόκειται για άντρες είτε για γυναίκες που έχουν επιλέξει να παντρευτουν, με βάση το δικαίωμα που θα τους παρέχει ο νόμος.
Δεξιά πτέρυγα
Μετά τη γνωστοποίηση των παραμέτρων του νέου νόμου, το Μέγαρο Μαξίμου θα κληθεί να διαχειριστεί τις εσωτερικές αντιδράσεις που θα υπάρξουν κατά την κατάθεσή του στο κοινοβούλιο αλλά και τη στιγμή της ψήφισης από τους κόλπους της δεξιάς πτέρυγας.
Ορισμένοι υπουργοί και «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο έχοντας τονίσει ότι δεν θα ψηφίσουν τις εν λόγω διατάξεις.
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442