Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
Άργος: Η βαλλιστική θα δείξει ποιος αστυνομικός πάτησε τη σκανδάλη

Άργος: Η βαλλιστική θα δείξει ποιος αστυνομικός πάτησε τη σκανδάλη

Μετά τη βαλλιστική εξέταση της σφαίρας που δέχθηκε στο κεφάλι ο άτυχος 20χρονος, οι αστυνομικοί θα γνωρίζουν το πρόσωπο που τον πυροβόλησε.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Την ταυτότητα του αστυνομικού που πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε τον άτυχο 20χρονο στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Άργος, θα γνωρίζουν τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί.

Και αυτό γιατί οι γιατροί θα δώσουν τη μοιραία σφαίρα που είχε εγκλωβιστεί στον εγκέφαλο του 20χρονου, προκειμένου να γίνει βαλλιστικός έλεγχος στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τη συγκεκριμένη σφαίρα που είχε εγκλωβιστεί στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου, όσο ο 20χρονος χαροπάλευε για τη ζωή του, δεν μπορούσαν να την αφαιρέσουν οι γιατροί, καθώς θα του προκαλούσαν μεγαλύτερη ζημιά.

Θα γίνει και αναπαράσταση

Εκτός από βαλλιστική, ακόμα πιο σημαντική θεωρείται η έκθεση που θα συντάξουν οι πραγματογνώμονες, αλλά και η αναπαράσταση που αναμένεται να γίνει στον τόπο του εγκλήματος στο Άργος.

Από αυτή τη διαδικασία, που θα είναι παρόντες και οι δύο κατηγορούμενοι, θα διαπιστωθεί ο τρόπος που πυροβόλησαν εναντίον του 20χρονου.

Αν δηλαδή πυροβόλησαν σε ευθεία βολή τραυματίζοντας θανάσιμα τον εικοσάχρονο ή αν έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα (όπως ισχυρίζονται) και η σφαίρα εξοστρακίστηκε.

Αλλάζει το κατηγορητήριο

Μετά την τραγική εξέλιξη του θανάτου του 20χρονου στο Άργος, που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς την περασμένη Τετάρτη, αλλάζει το κατηγορητήριο για τους δύο ένστολους.

Οι αστυνομικοί που προφυλακίστηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, ήταν αντιμέτωποι με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Aναμένεται πλέον η κατηγορία να αναβαθμιστεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, οι δύο αστυνομικοί αντέκρουσαν τα βασικά στοιχεία της κατηγορίας, ενώ τόνισαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν. Παράλληλα, αμφισβήτησαν τον ενδεχόμενο δόλο και υποστήριξαν ότι πυροβόλησαν για εκφοβισμό.

Οι κατηγορούμενοι περιέγραψαν τι έγινε στο τελευταίο στάδιο της καταδίωξης. «Ο ύποπτος προσπάθησε να μας χτυπήσει με το αυτοκίνητο τουλάχιστον δύο φορές, ενώ έχει προκαλέσει φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα. Ήμασταν σε διαφορετικά επίπεδα και τρέχαμε. Οι βολές μας ήταν προειδοποιητικές, για να τον εκφοβίσουμε και να τον υποχρεώσουμε να σταματήσει, ώστε να τον δεσμεύσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύσαμε προς το μέρος του υπόπτου με πρόθεση να τον τραυματίσουμε. Τρέχαμε και εμείς και εκείνος».

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies