Νετανιάχου: Επίθεση στον Ερντογάν – «Είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει ηθικό κήρυγμα»
Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συγκρίνει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Αδόλφο Χίτλερ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και φυλακίζει δημοσιογράφους όπως τόνισε ο Νετανιάχου, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα σε άλλους.
Με τον Χίτλερ συνέκρινε τον Νετανιάχου ο Ερντογάν, με τη σύγκρουση των δύο να συνεχίζεται
«Ο Ερντογάν διαπράττει γενοκτονία των Κούρδων, έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ φυλάκισης δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του και είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «ο ισραηλινός στρατός πολεμά την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», ενώ ο Ερντογάν «την επαινεί και φιλοξενεί ανώτερους αξιωματούχους της».
Τι είχε δηλώσει ο Ερντογάν
Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με τη μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί.
«Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ;… Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Όχι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Erdogan: Netanyahu is no different than Hitler
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) December 27, 2023
- Λίβανος: Κυανόκρανος σκοτώθηκε σε έκρηξη βλήματος – Ενα ακόμη μέλος της UNIFIL σε κρίσιμη κατάσταση
- Πετρέλαιο: Πάνω από τα 100 δολάρια το WTI και τα 115 το Brent στις ασιατικές αγορές
- Ισραήλ: Καλείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- 3 άμαχοι νεκροί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 13χρονος, και ένας στη νοτιοανατολική Ρωσία
- Ισραήλ: «Βαθιά ανησυχία» από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία για σχέδιο διεύρυνσης της θανατική ποινής
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442