Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν σχολιάζει τη δολοφονία Μοσαβί ο ισραηλινός στρατός - Φόβοι για ιρανικά αντίποινα

Δεν σχολιάζει τη δολοφονία Μοσαβί ο ισραηλινός στρατός – Φόβοι για ιρανικά αντίποινα

Ο ταξίαρχος μπήκε στο στόχαστρο με τρεις ισραηλινούς πυραύλους, σύμφωνα με την Τεχεράνη, ενώ βρισκόταν στα νότια προάστια της Δαμασκού

Κανένα σχόλιο δεν θέλησε να κάνει ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ, όταν ρωτήθηκε σήμερα για το ισραηλινό πλήγμα από το οποίο φέρεται να σκοτώθηκε ο υψηλόβαθμος σύμβουλος των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία, Σαγέντ Ραζί Μουσαβί. Ωστόσο, είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δρουν σε όλη την περιοχή.

«Δεν θα σχολιάσουμε τις διάφορες ενέργειές μας. Οι IDF εργάζονται από κοινού με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας σε όλη τη Μέση Ανατολή, εντός των συνόρων του ισραηλινού κράτους και γύρω από τα σύνορα του κράτους», είπε ο Χέρζι Χαλεβί μιλώντας σε δημοσιογράφους, κοντά στη Γάζα, που τον ρώτησαν για το πλήγμα αυτό.

Και πρόσθεσε: «Κάνουμε ότι χρειάζεται για να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη χώρα και είμαστε πρόθυμοι να πάμε μακριά».

Ο Ιρανός ταξίαρχος, Σαγέντ Ραζί Μουσαβί, ήταν αρμόδιος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν ότι το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για τον θάνατό του.

Άλλοι τρεις φιλοϊρανοί μαχητές νεκροί

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ισραηλινό πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκε τη Δευτέρα (25/12) ο Μουσαβί στη Συρία στοίχισε τη ζωή σε άλλους τρεις φιλοϊρανούς μαχητές.

Ο ταξίαρχος μπήκε στο στόχαστρο με τρεις ισραηλινούς πυραύλους, σύμφωνα με την Τεχεράνη, ενώ βρισκόταν στη συνοικία Σαγέντα Ζεϊνάμπ, στα νότια προάστια της Δαμασκού, όπου δρουν φιλοϊρανικές, παραστρατιωτικές οργανώσεις οι οποίες στηρίζουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο ταξίαρχος ήταν, κατά την Τεχεράνη, «ένας από τους εμπειρότερους συμβούλους» της Δύναμης Κοντς

«Άλλοι τρεις φιλοϊρανοί μαχητές, ένας Σύρος και δύο αλλοδαποί, σκοτώθηκαν από το πλήγμα αυτό», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο το οποίο εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ισραηλινοί πύραυλοι εδάφους-εδάφους στόχευσαν «δύο θέσεις φιλοϊρανών μαχητών κοντά στο κατεχόμενο Γκολάν», χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Οι φιλοϊρανικές οργανώσεις σε αυτήν την περιοχή έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τον θάνατο του Μουσαβί.

Ο ταξίαρχος ήταν, κατά την Τεχεράνη, «ένας από τους εμπειρότερους συμβούλους» της Δύναμης Κοντς, της μονάδας ειδικών δυνάμεων και επιχειρήσεων εξωτερικού των Φρουρών της Επανάστασης, οι οποίοι «υποσχέθηκαν» ότι θα εκδικηθούν για τον θάνατό του. Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί κατηγόρησε επίσης το Ιραήλ.

Κάτοικοι της Σαγέντα Ζεϊνάμπ είπαν ότι οι φιλοϊρανοί μαχητές της περιοχής ήταν σε συναγερμό σήμερα στη συνοικία αυτή, όπου εδρεύουν επίσης και μέλη της λιβανέζικης Χεζμπολάχ.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024