Φυτεία κάναβης: Εντοπίστηκε 625 δενδρύλλια σε χωριό της Φωκίδας
Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την πώληση της κάναβης εκτιμάται ότι θα έφτανε έως και 930.000 ευρώ
Φυτεία με 625 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η αστυνομία σε δασικό χωριό της Φωκίδας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την σύλληψη των καλλιεργητών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή ειδικής ομάδας της ΕΚΑΜ, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, η φυτεία κάνναβης, που περιβάλλονταν από πυκνή δασώδη βλάστηση, παρέχοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο φυσική κάλυψη.
Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι θα κυμαινόταν από 624.000 ευρώ έως 936.000 ευρώ
Παράλληλα, στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σακούλες λιπάσματος, κουβάδες και πλαστικά δοχεία νερού, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.
Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι θα κυμαινόταν από 624.000 ευρώ έως 936.000 ευρώ.
Συλλήψεις για κύκλωμα κοκαΐνης
Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι τις προηγούμενες ημέρες οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν 585 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη σε συσκευασίες που πάνω έφεραν τη σβάστικα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κάναβης που έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ως μέλη επαγγελματικής οργάνωσης πέντε άτομα, τέσσερις αλλοδαποί, αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 50, 42, 21 και 33 ετών και ένας 35χρονος ημεδαπός, οι περισσότεροι εκ των οποίων συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς, καθώς πρόκειται για ανδρόγυνο και τα δυο ανίψια τους.
Πώς ανακαλύφθηκε η υπόθεση
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).
Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης υπολογίζεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι κυμαίνεται στην χονδρική από 11 έως 33 εκατ. ευρώ, ενώ στην λιανική, εάν νοθευτεί και «σπάσει» σε μικρότερες δόσεις, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 175 εκατ. ευρώ.
- ΕΕ: Τουλάχιστον 40.538 έπαθαν καρκίνο λόγω της δουλειάς τους μέσα σε 10 χρόνια
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο τρομακτικό σενάριο για τη Δύση απέχει 130 χλμ. από την πραγματικότητα
- Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας: H θεατρική διασκευή της «Συναίνεσης» της V. Springora στο Υπόγειο του Τέχνης
- Μήπως ο εγκέφαλος σου είναι ακόμα έφηβος; Αυτές είναι οι 5 ηλικίες του πιο σημαντικού ανθρώπινου οργάνου
- Γιορτές στην Ευρώπη: Αναζητώντας την τέλεια χριστουγεννιάτικη αγορά
- Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα ανιψιός και επιχειρηματίας για τη διπλή δολοφονία – Πώς φτάσαμε στις δύο συλλήψεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τουλάχιστον 9 στρατιώτες της Ταϊλάνδης νεκροί μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών με την Καμπότζη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)























![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442