Άνετη νίκη για τις ΗΠΑ επί της Σλοβενίας (92-62) σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει Mundobasket, με την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς να παίζει καταλυτικό ρόλο για την έκταση του σκορ
Η έτσι και αλλιώς προβληματική εικόνα της Σλοβενίας στα δύο φιλικά με Ελλάδα αλλά και σε αυτό με την Ισπανία συνεχίστηκε και στο φιλικό με τις ανανεωμένες και νεανικές ΗΠΑ από τις οποίες ηττήθηκαν πανεύκολα με 92-62.
Ήττα λογική αν βάλουμε στη ζυγαριά και την απουσία του Ντόντσιτς που «κουκούλωνε» με το πληθωρικό του παιχνίδει αρκετά από τα κακώς κείμενα της ομάδας του Αλεξάντερ Σέκουλιτς.
Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, οι ΗΠΑ δεν βρήκαν αντίσταση από τη Σλοβενία στη «Μάρτιν Καρπένα Αρένα» της Μάλαγα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Mundobasket.
Οι Έντουαρντς (15π.), Μπράνσον (11π., 8ασ.) και Χαλιμπέρτον (10π., 6ασ.) ήταν οι κορυφαίοι των Αμερικανών, ενώ από τους Σλοβένους πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Γκρέγκορ Γκλας με 14 πόντους.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας γιατί σημαίνει πολλά για το τριφύλλι, αλλά και στην κακή περίοδο που προηγήθηκε τον Γενάρη.
Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε μία υπεπολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League κι έτσι μείωσε στο -2 από την πρωτοπόρο, Άρσεναλ.
Η Ατλέτικο νίκησε 4-2 την Εσπανιόλ και εδραιώθηκε στην τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος, με το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του Σιμεόνε μετά από ένα μήνα.