Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Ναυάγιο με περισσότερους από 80 μετανάστες - Τουλάχιστον 11 νεκροί

Λιβύη: Ναυάγιο με περισσότερους από 80 μετανάστες – Τουλάχιστον 11 νεκροί

Πληροφορίες λένε πως αγνοούνται τουλάχιστον 73

Ναυάγιο με θύματα μετανάστες σημειώθηκε ανοιχτά της Λιβύης. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για πάνω από 80 ανθρώπους, με τουλάχιστον 11 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), αγνοούνται τουλάχιστον 73 μετανάστες που επιχειρούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.

«Επτά επιζώντες, που κατάφεραν να φτάσουν στις λιβυκές ακτές σε εξαιρετικά δύσκολές συνθήκες, πλέον νοσηλεύονται», διευκρίνισε ο ΔΟΜ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 11 πτώματα από τη Λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο και την τοπική αστυνομία. Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν περίπου 80 μετανάστες είχε αναχωρήσει από το Κασρ Αλκαγιάρ, ανατολικά της Τρίπολης, και κατευθυνόταν στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο ΔΟΜ.

Η Λιβύη αποτελεί «γέφυρα» για όσους μετανάστες επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Η νέα τραγωδία ανεβάζει σε περισσότερους από 130 τους νεκρούς στην περιοχή αυτή της Μεσογείου από την αρχή του 2023, σύμφωνα με καταμέτρηση του ΔΟΜ. Το 2022 ο οργανισμός είχε καταγράψει περισσότερους από 1.450 θανάτους.

«Η κεντρική Μεσόγειος παραμένει η πιο φονική μεταναστευτική οδός παγκοσμίως, με μεγάλο αριθμό θανάτων να καταγράφονται εκεί κάθε χρόνο», υπογράμμισε ο ΔΟΜ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αφόρητη».

«Απαιτείται συγκεκριμένη δράση από τα κράτη προκειμένου να αυξηθούν οι ικανότητες έρευνας και διάσωσης, να οριστούν ξεκάθαροι και ασφαλείς μηχανισμοί αποβίβασης καθώς και ασφαλείς και σταθερές μεταναστευτικές οδοί προκειμένου να μειωθούν τα επικίνδυνα ταξίδια», κατέληξε ο οργανισμός.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024