Σεισμός: Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι «καθ’ οδόν» για την Συρία
Ο ΠΟΥ υποστηρίζει την παροχή της βασικής υγειονομικής περίθαλψης στις πληγείσες περιοχές από τον πρόσφατο σεισμό, βασιζόμενος στη μακροχρόνια δουλειά του στη χώρα.
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είναι «καθ’ οδόν» για την Συρία, που επλήγη τη Δευτέρα, όπως και η γειτονική Τουρκία, από τον ισχυρό σεισμό, ο συνολικός απολογισμός του οποίου ξεπερνά ήδη τους 20.000 νεκρούς και στις δύο χώρες.
«Είμαι καθ’ οδόν για την Συρία, όπου ο ΠΟΥ υποστηρίζει την παροχή της βασικής υγειονομικής περίθαλψης στις πληγείσες περιοχές από τον πρόσφατο σεισμό, βασιζόμενος στη μακροχρόνια δουλειά μας στη χώρα», έγραψε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
On my way to #Syria, where @WHO is supporting essential health care in the areas affected by the recent earthquake, building on our long-standing work across the country. pic.twitter.com/VUA6xg0OZW
— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) February 9, 2023
Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και συντονιστής της έκτακτης βοήθειας, Μάρτιν Γκρίφιθς, θα μεταβεί αυτό το Σαββατοκύριακο στις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία και την Συρία.
Εκπρόσωπος του ΟΗΕ σε Χαλέπι και Γκαζιαντέπ
Ο Γκρίφιθς θα μεταβεί στην Γκαζιαντέπ στον νότο της Τουρκίας, και στο Χαλέπι στη βορειοδυτική Συρία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, θα συναντηθεί επίσης με τις αρχές της συριακής πρωτεύουσας, Δαμασκού.
Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι «με αυτές τις καιρικές συνθήκες και τους μετασεισμούς που συνεχίζονται, δίνουμε μάχη με τον χρόνο για να σωθούν ζωές».
«Οι άνθρωποι χρειάζονται καταφύγιο, τροφή, πόσιμο νερό και ιατρική περίθαλψη για τη θεραπεία των τραυμάτων που τους προκάλεσε ο σεισμός, αλλά και για άλλες ανάγκες υγείας», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-128x85.jpg)








![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442